Els Reis han arribat avui al migdia a Girona, on aquesta tarda presidiran la cerimònia de lliurament dels premis promoguts per la FPdGi, i poc després han mantingut una trobada informal amb els joves guardonats en les edicions de 2010 al 2015, segons han informat fonts de la Casa del Rei.

Una quinzena de joves premiats ha participat en aquesta trobada, que ha durat uns tres quarts d'hora i s'ha celebrat en un hotel de les afores, en què els Reis han assistit a continuació a una reunió del Consell Assessor de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), seguida d'un dinar amb el patronat d'aquesta organització.

És la primera vegada que Felip i Letizia mantenen una trobada amb tots els guardonats en les edicions anteriors d'aquests premis anuals, instituïts per reconèixer la tasca de joves i entitats que destaquen per la seva capacitat emprenedora amb projectes innovadors.

El president de la FPdGi, Francisco Belil, i la directora, Mònica Margarit, han assistit a aquesta conversa, en la qual els Reis s'han assegut entre els joves per intercanviar impressions amb ells de forma distesa, en una trobada lliure de normes de protocol .

En aquesta trobada informal han participat els joves Borja Ibáñez (premiat el 2010), Pere Barri i Romain Quidant (el 2011), Edgar Vinyals, Guadalupe Sabio, Leticia Moreno i Javier Agüera (el 2012), Felipe Campos i Auxiliadora Toledano (2013) , Mohamed El Amrani, Alberto Enciso, Hugo Fontela i Ignasi Belda (2014) i Héctor Colunga, Samuel Sánchez Ordóñez i Olga Felip (2015).

A continuació, els Reis han assistit a l'habitual reunió del Consell Assessor, la vintena de membres té com a tasca proposar, analitzar, valorar i recomanar els projectes que pot desenvolupar la FPdGi, després de la que ha tingut lloc el dinar amb el patronat, òrgan del qual formen part seixanta empreses, entitats o persones a títol individual que contribueixen al pressupost de la fundació.

Després del dinar, Felip i Letizia es traslladaran al Palau de Congressos de la capital gironina per presidir la cerimònia de lliurament dels Premis FPdGi 2016, que, com és tradicional, anirà seguida d'un sopar.

En la present edició, han estat guardonats la poetessa Elena Medel i el percussionista i director d'orquestra Andrés Salat en la categoria d'Arts i Lletres, el dissenyador informàtic Sergio Álvarez a la d'Empresa, la química Sílvia Osuna en la de Investigació Científica, la lingüista Llum Rello a l'apartat Social i la Fundació Farigola al d'entitat.