L'Ajuntament de Girona té la intenció de treure els cotxes que ara aparquen cada dimarts i dissabte al Camp de Mart de la Devesa. Per fer-ho, podria convertir l'estacionament situat davant de la sala de Ball en una zona verda d'aparcament. Ho va anunciar ahir el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, en una trobada amb els veïns del barri Devesa- Güell. Es tracta d'un aparcament amb pagament tou per als veïns que tindria la particularitat que seria gratuït la primera hora per a tothom per facilitar les compres al mercat. Va exposar que podria tirar endavant aquesta mesura «aviat» sense concretar més.

Narcís Sastre va explicar el Pla especial de la Devesa davant d'uns assistents que per activa i per passiva li van reiterar que no estan diposats a permetre que el Camp de Mart s'acabi convertint en una esplanada on pugui acabar parant el mercat bisetmanal dels marxants i part les atraccions de les Fires i on es facin concerts i hi pugui posar la seva carpa, per exemple, un circ. Van recordar que hi ha habitatges a prop.

El representant municipal va insistir en diverses ocasions que el Pla especial no preveu els usos del parc, si bé va admetre que el Camp de Mart està definit com una zona d'«activitats intensives» amb un paviment més dur que la resta de la Devesa. Part de la «culpa» que aquest espai de la Devesa estigui destinat a aquests usos, es deu, segons el mateix Sastre, a la presència de Fira de Girona que «vulguem o no està aquí i sovint necessita espai per a les seves activitats». El regidor va assenyalar però que els usos no es defineixien en el Pla especial que està ara a debat, sinò que es farà en un posterior reglament.

Durant aquesta trobada, el regidor va explicar que s'està treballant a fons en moltes mesures per convertir la Devesa en un autèntic parc. També va deixar clar que «hi haurà activitats» com «en la majoria de parcs» importants del món, on per exemple «s'hi han fet gransconcerts». «Seran activitats no lesives», va matisar. També va concretar que al Camps de Mart no hi permetrà concerts fins a les sis de la matinada. «Però perquè no fins a les onze o les dotze de la nit? -va preguntar. S'haurà d'estudiar», va afirmar. entre el públic plovien les crítiques: «El procés participatiu per fer aquest Pla especial es va fer sense criteri. És una tonteria. Un veí de Palau clar que dirà que li va bé un concert a la Devesa perquè no el vol a casa seva». Els residents apuntaven que s'hauria d'haver tingut en compte «els veïns que vivim a la Devesa». «No volem el Pla que heu dissenyat», es deia des del públic.

El representant municipal va indicar que s'està treballant pernaturalitzar el parc.A banda de treure els cotxes, també va assenyalar que està previst que el 2017, els firaires ja no puguin dormir a dins de la Devesa i que es farà un cens dels vehicles que fan servir.