«Girocòmic». Aquest és el nom del nou Saló del Còmic que acollirà Fira de Girona del 7 al 9 d'octubre d'aquest any, un nou esdeveniment a la ciutat que se sumarà a l'àmplia oferta firal i que els amants de les vinyetes rebran amb entusiasme.

A l'espera de conèixer tots els detalls, que encara s'estan acabant de perfilar, de moment se sap que al «Girocòmic» hi haurà exposicions, projeccions, signatura d'autors de renom, llibreries especialitzades, i escenificació de personatges, entre altres, segons ha fet públic avui Incatis, organitzadora de l'esdeveniment, a través de les xarxes socials. Alhora, s'ha fet públic ja el cartell que presenta el Saló del Còmic de Girona i on hi té una presència destacada un gran col·laborador, l'editorial Panini. A banda, hi col·laboren l'Ajuntament de Girona i Selectavisión, empresa dedicada a la distribució i producció de continguts audiovisuals.

Aquest nou esdeveniment tindrà lloc del 7 al 9 d'octubre i compartirà dates amb altres dues fires, també organitzades per Incatis. La primera és el ja conegut FiraTast, que tindrà lloc del 6 al 9 d'octubre i que s'allotjarà a l'edifici del Palau de Fires de Girona. En paral·lel, del 7 al 9 d'octubre també se celebra el saló de l'oci creatiu, Interquilt, que s'allotjarà en una carpa. De la mateixa manera i en les mateixes dates, el Saló el Còmic de Girona també s'allotjarà en una altra carpa.

L'horari del «Girocòmic» serà de 10 a 20 hores el divendres i dissabte (dies 7 i 8 d'octubre) i de 10 a 15 hores el diumenge 9. El calendari firal viurà després un breu parèntesi durant el mes d'octubre a l'espera de l'altra gran fira de la ciutat, la Fira de Mostres coincidint amb les fires de Sant Narcís i que enguany tindrà lloc del 29 d'octubre a l'1 de novembre.

El nou calendari Firal

La notícia del nou saló «Girocòmic» a la ciutat arriba pocs dies després que s'anunciés una nova cita al calendari de la Fira de Girona. Es tracta del fòrum #wasteinprogress, una fira sobre la gestió de residus municipals que portarà a Girona representants de ciutats d'arreu del món. En aquest cas, l'objectiu serà oferir solucions innovadores a les administracions públiques en la recollida de residus municipals.

Aquest fòrum se celebrarà del 6 al 8 de febrer i serà un dels exponents de la nova estratègia de creixement de Fira de Girona, amb mostres per adquirir projecció internacional i potenciar la captació d'esdeveniments professionals. Estarà organitzat per Fira de Girona i l'Ajuntament amb la secretaria tècnica d'Spora Serveis Ambientals.