L'Ajuntament de Girona iniciarà l'11 d'agost una nova proposta per descobrir la ciutat des d'un vessant cinematogràfic. Aprofitant l'arribada massiva de turistes i visitants, molts d'ells interessats per Joc de trons, el consistori ha organitzat tres visites guiades programades per a l'estiu per donar a conèixer les localitzacions que han sortit de Girona a diferents pel·lícules i sèries de televisió on la sèrie Joc de trons hi té un paper rellevant. Les tres visites inclouen l'entrada a l'exposició "Girona Plató" ubicada a la Casa Pastors.

La primera és "Lights, camera, action Girona" , pel Barri Vell, per conèixer i parlar de les principals pel·lícules que s'han rodat a la ciutat amb una llarga trajectòria cinematogràfica que comença el 1912, i que l'han projectat internacionalment. La durada de la visita, adreçada a tots els públics i en català, serà d'una hora i mitja i es farà els dijous, a les 20.30 hores, a un preu de 12 euros per persona.

La segona visita s'anomena "Game of Girona locations". La ciutat es pot reconèixer en 30 dels 500 minuts que ha tingut la darrera temporada de Joc de trons. Segons el consistori, els productors de la sèrie van trobar a la ciutat escenaris mítics, que transmeten passats gloriosos i que són el motiu d'aquesta visita, que va adreçada tant al públic en general com als amants de la sèrie. La durada de la visita, que es farà en català, serà d'una hora i mitja i està programada els dimarts, a les 20.30 hores, a un preu de 10 euros per persona.

Finalment, la tercera visita s'anomena "Game of Girona experience". En aquest cas, la ciutat és la gran protagonista de la sisena temporada, i s'està veient a tot el món (més de 20 milions d'espectadors només als Estats Units i 173 països que l'emeten). El motiu de la visita és conèixer com i on va començar tot, les particularitats, els escenaris... i parlar, gaudir i experimentar Joc de trons durant tres hores. Les visites seran en català (i en castellà, francès o anglès, sota demanda). En aquest cas, es recomana haver vist la sisena temporada. Aquesta cita, serà els dissabtes, a les 19 hores, i tindrà un preu de 30 euros per persona.

Totes les visites portaran el segell de "Girona Foc i Gel", que l'Ajuntament oferirà a tots aquells productes relacionats amb la sèrie, que compleixin uns criteris de qualitat. Amb la marca es desenvoluparan també altres productes turístics o de marxandatge, i també s'obrirà a iniciatives privades.

Segons la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, "la intenció és que aquestes visites tinguin una durada més llarga, i que siguin un bon producte per desestacionalitzar la temporada turística i oferir-les també a la tardor i a l'hivern".