El periodista i escriptor gironí Narcís-Jordi Aragó ha mort aquesta tarda a l'edat de 84 anys. President d'honor de la Fundació Rafael Masó, estava casat amb la pintora Mercè Huerta, qui precisament va traspassar el juliol de l'any passat. Malgrat ser associat al món dels mitjans de comunicació, Aragó va començar a treballar com advocat, després de llicenciar-se en dret a la Universitat de Barcelona per més tard, cursar estudis de periodisme a l'Escola Oficial de Madrid.

Al llarg de dues dècades, entre 1957 i 1977, Narcís-Jordi Aragó va exercir d'advocat, una professió que va alternar amb el periodisme. Va col·laborar amb Ràdio Girona entre el 1955 i el 1963, conduint diversos programes. També va treballar per diverses revistes i setmanaris, ocupant diverses funcions, com la publicació "Vida Catòlica" o la revista "Presència", de la qual va ser director.

Narcís-Jordi Aragó va ser un dels fundadors de l'Associació de Premsa de Girona, el 1977, a més d'impulsar a mitjans de la dècada dels vuitanta el Col·legi de Periodistes de Catalunya. La seva tasca ha rebut nombrosos reconeixements, ingressant com a membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts, des del 1987, i rebent una Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya, el 2002.

La mort de Narcís-Jordi Aragó ha tingut un ressó immediat a les xarxes socials