30 de agost de 2016
30.08.2016

La CUP de Girona reclama la implantació del porta a porta a tots els barris

L'increment del reciclatge segons el partit es deu en part al fet que en dos anys s'han acabat d'estendre els contenidors de colors

31.08.2016 | 07:10

La CUP - Crida per Girona ha qüestionat l'optimisme del govern amb les xifres de recollida i gestió de residus, que el 2015 va assolir el 46,97% respecte al 38,29% del 2013, i advoquen per canviar les polítiques per avançar cap a un model ambiental «eficient i sostenible».

Per a la CUP, l'increment del reciclatge es deu en part al fet que en dos anys s'han acabat d'estendre els contenidors de colors. A més, afirmen que no esmenten la taxa real de recollida selectiva i que la recollida neta (RSN), un cop destriat el material en contenidor equivocat, és la que compta quan ara «es limiten a comptabilitzar les tones recollides».

A més, la Recollida Selectiva Bruta (RSB) d'envasos, que pot donar més ingressos, s'ha reduït més d'un 20% i alerten que els quilos de brossa generats per habitant han pujat un 3,42%. Així, defensen un canvi estructural de la política municipal i aposten pel sistema porta a porta a tots els barris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook