L'Ajuntament de Girona està aprofitant els mesos d'estiu per portar a terme diferents actuacions de millora en vuit escoles i en una escola bressol. El Servei Municipal d'Educació està duent a terme diferents actuacions de millora per un import d'uns 118.000 euros.

Aquestes accions van encarades principalment a millorar les condicions dels equipaments i a fer que les instal·lacions esdevinguin més sostenibles, amb obres que permetin a llarg termini millorar l'estalvi energètic, segons han assenyalat fonts municipals. L'objectiu és acabar els treballs abans de l'inici del nou curs escolar, el 12 de setembre.

Estalvi energètic

Pel que fa a estalvi energètic, per exemple, es faran canvis d'alguns dels tancaments de les escoles Annexa, Mare de Déu del Mont, Migdia i Taialà. Afecta sobretot a les finestres, que si tanquen malament deixen que l'aire calent de la calefacció o el fred de l'aire condicionat es vagi perdent.

Així mateix, seguint la mateixa línia, s'instal·larà un sistema de telecontrol per a la calefacció a l'escola de Vila-roja i escola Dalmau Carles i es farà el canvi de tots els radiadors de l'escola Annexa-Joan Puigbert.

També hi ha actuacions que afecten a la seguretat. En aquest sentit, es preveu la instal·lació d'alarmes al Dalmau Carles tant al gimnàs com a la zona del menjador, per evitar robatoris. A l'escola Verd s'hi posarà un parallamps. També s'ampliarà el sistema d'alarma a l'escola Mare de Déu del Mont, que ben aviat es passarà a dir oficialment Àgora, tal com es va aprovar fa uns mesos, a petició del Consell escolar del centre educatiu.

Tot i que aquestes actuacions es concentren majoritàriament durant el període d'estiu, durant el curs escolar l'Ajuntament també ha fet actuacions de millora en l'estat dels edificis. En aquest sentit cal destacar l'inici de la implementació d'un Pla de Pintura que té per objectiu poder anar pintant les diferents escoles a través de Plans d'Ocupació. Aquest darrer curs s'han pogut pintar les escoles de Font de la Pólvora i part de l'escola Migdia, segons han assenyalat fonts municipals.

Pel que fa a les escoles bressol municipals també es durà a terme el canvi de paviment de dues aules de l'escola bressol Baldufa.