L'entitat gironina Associació Solidària amb el Poble Siri va preparar ahir el material necessari per omplir un contenidor, amb capacitat per a uns 5.000 quilos, que estaran plens de material amb ajut humanitari que es farà arribar, d'aquí a un mes, a aquest país en conflicte. Es tracta del segon enviament que l'associació realitza després del carregament del passat mes de febrer i que va arribar i ser repartit a la ciutat d'Alep i als camps de refugiats de la rodalia.

En concret, ahir les tasques van consistir a organitzar, classificar i muntar les nombroses caixes que s'encabiran en un contenidor de 40 peus per ser transportat en vaixell. El material constarà sobretot de roba, molta de la qual d'hivern, així com material escolar que es faran arribar a dues escoles amb les quals l'entitat gironina col·labora. A més, l'associació preveu comprar material higiènic. Un cop s'hagi realitzat el recompte del disponible, i si es queda lloc disponible, l'associació realitzarà una crida per acabar d'omplir els espais, tot i que sempre estan oberts a rebre les donacions que els ciutadans realitzen. Aquestes donacions formen el gruix del material que s'envia.

De fet, el febrer passat, fins i tot va sobrar material després d'omplir el contenidor. Aquest es portarà ara amb el nou enviament.

La ruta que seguirà el material serà el mateix que en l'anterior ocasió. Sortirà d'aquí a un mes cap al port de Barcelona i d'allà fins al port de Mersin, a Turquia. D'aquest lloc i a través de la Coordinadora d'Organització Humanitària per a la crisi de Síria a Turquia el material, anirà cap a la frontera de Turquia amb Síria. En una gran explanada, el carregament passarà d'un camió a un altre, per ser repartit dins el territori sirià. Segons la secretària de l'entitat Associació Solidària amb el Poble Siri, Soumaya Waez, "tenim la seguretat que arriba". No només perquè reben fotografies de l'arribada del material a la zona, sinó perquè treballen amb entitats fiables, com la mitja lluna vermella i la ja citada Coordinadora d'Organització Humanitària per a la crisi de Síria a Turquia, que vetlla perquè el material arribi als més necessitats.