Adif ha aprovat finalment l'adjudicació de les obres d'urbanització del Parc Central a Girona. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Construccions i Obres Públiques i Civils (Copcisa) per un import de 1.690.285 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de 5 mesos. L'Ajuntament assumirà l'enderroc del finger, el túnel que connecta el vestíbul de l'estació de Renfe amb la del TAV. El consistori calcula que haurà de pagar uns 280.000 euros.

Qui havia de pagar el finançament d'aquesta demolició va provocar l'enderreriment de l'adjudicació definitiva ja que inicialment Adif afirmava que havia de ser l'Ajuntament, però l'Ajuntament deia que havia de ser Adif.

La signatura del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament «ha possibilitat l'aprovació de l'adjudicació i l'agilització dels tràmits administratius necessaris per poder iniciar els treballs en el menor termini possible, d'acord amb la voluntat manifestada per Adif», segons una nota de l'ens estatal enviada ahir.

L'adjudicació s'ha aprovat en la primera reunió del comitè de direcció d'Adif que s'ha celebrat després de la firma del conveni. Amb aquests acords, està previst que el cobriment de la llosa del Parc pugui començar en breu.