L'ANC i Òmnium han desplegat aquest dimecres al matí pancartes a les cinc ciutats catalanes on enguany es duran a terme els actes centrals de la Diada. Les lones s'han desplegat a la plaça Tetuan de Barcelona, al Balcó del Mediterrani de Tarragona, a l'avinguda Països Catalans de Salt, a la plaça Sant Pere de Berga i a la passarel·la del Liceu Escolar de Lleida. L'objectiu d'aquesta iniciativa és animar a la participació de la ciutadania aquest diumenge 11 de setembre. A hores d'ara, segons l'organització, les inscripcions van a bon ritme i el tram de Berga ja està ple. Per aquest motiu s'ha fet una crida a omplir la resta de seus i es calcula que s'haurà arribat als 300.000 inscrits a tot Catalunya abans de divendres. Els actes de la Diada 2016 començaran a les 17:14 amb el repic de campanes de la Seu Vella de Lleida i culminaran amb un batec simultani a les a les cinc localitats que aquest any seran seu de la mobilització per simbolitzar l'arribada de la república catalana.

A Salt (Gironès), la pancarta penja d'un dels edificis més alts de l'avinguda Països Catalans, on hi haurà el batec simultani l'Onze de Setembre. "És el lloc ideal perquè la pancarta es veu des de ben lluny i assenyala el lloc on ens mobilitzarem tots a favor de la independència", ha afirmat el membre de la junta d'Òmnium Gironès, Joan Boladeras. Els operaris han començat a penjar la pancarta cap a les deu del matí i al pic del migdia ja estava completament desplegada.

Bolderas augura una mobilització "massiva" aquesta Diada i està convençut que els gironins no fallaran. "Des de totes les comarques gironines s'estan organitzant actes i jo no crec que la gent s'estigui desmobilitzant, almenys jo no conec ningú que aquest any no vulgui participar-hi", ha explicat. Segons les darreres dades, a Salt ja hi ha inscrites unes 25.000 persones per participar en el batec.