L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha donat ordre als tècnics del projecte ferroviari perquè comencin a recopilar tota la informació sobre «greuges i incompliments» d'Adif i el Ministeri de Foment durant els vuit anys d'obres del TAV a la ciutat. Es tracta d'una mesura que l'alcaldessa ja va anunciar fa unes setmanes amb una ?reunió amb els veïns.

Madrenas creu que durant aquest temps algunes coses no s'han fet bé i, per això, vol tenir un informe detallat de totes les irregularitats. Aquest serà el pas previ a presentar una denúncia, si així ho determinen els serveis jurídics. «Si amb aquesta informació a les mans els serveis jurídics ens diuen que podem denunciar, ho farem», alerta l'alcaldessa, que creu que l'Estat ha de compensar la ciutat «tant pels danys econòmics com pels morals». Madrenas ha donat aquesta ordre quan encara han de començar les obres a la llosa del parc Central. Els treballs estan adjudicats definitivament des del dilluns per 1,7 milions d'euros, però les obres no comencen fins d'aquí a unes setmanes, perquè falten completar tràmits administratius.

Les obres per portar l'alta velocitat van començar el 18 d'agost de 2008. Tot l'entorn de l'estació i sobretot el barri de Sant Narcís han viscut anys d'una profunda transformació. El servei està en marxa des del gener de 2013 però, malgrat tot, l'ens ferroviari encara té pendent la darrera gran obra de reposició que falta, la de la llosa del parc Central.