El jutge ha enviat a presó un home per cometre set atracaments amb arma de foc i un delicte de robatori amb violència i intimidació en un domicili de Girona, l´any 2014, que va causar punts de sutura i un traumatisme cranioencefàlic a la víctima, a qui van prendre diners i telèfons mòbils. El noi, de 28 anys i nacionalitat espanyola, portava un any escàpol de la justícia i tenia tres ordres de crida i recerca, dues d´ingrés a presó. Els Mossos d´Esquadra van arrestar-lo el passat divendres a la ciutat de Girona després que fes una estrebada i, més tard, robés amb l´ús de la violència un telèfon mòbil. En veure la presència policial, el noi va fugir primer en bicicleta i després corrents. Un cop enxampat, va resistir-se a la detenció.

A quarts de quatre de la tarda del dia 2 de setembre, els mossos van tenir coneixement que s´havia produït una temptativa d´estrebada a la plaça Poeta Marquina de Girona. Pocs minuts després, el mateix lladre va realitzar un altre robatori amb violència en un carrer adjacent i aquesta vegada va sostreure un telèfon mòbil.

Gràcies a la descripció facilitada per les víctimes, els agents van localitzar el sospitós que, en veure la presència policial, va fugir primer en bicicleta i després corrents per diferents carrers fins a ser aturat tot just després de creuar el riu Güell. L´home es va resistir a la detenció.

En el moment de l'arrest, el jove encara duia el telèfon mòbil que acabava de robar. Els policies van constatar que tenia tres requeriments pendents d´ordres de crida i recerca, dos d´elles amb ingrés a presó.

Un cop a comissaria, la Unitat Territorial d´Investigació dels mossos va relacionar el detingut amb set robatoris amb violència i intimidació i un robatori amb violència en una casa habitada, tot ells succeïts l´any 2014.

En tots els atracaments l´home esgrimia un arma de foc i robava els diners de diferents locals i establiments comercials de Girona.

Pel que fa al robatori violent en domicili, va tenir lloc va la matinada del 22 de setembre del 2014 en un barri de Girona. Els lladres van esbotzar la porta a cops de peu i van colpejar i amenaçar el propietari del domicili, que va necessitar punts de sutura i va patir un traumatisme cranioencefàlic. Els agressors es van endur diners i telèfons mòbils.

El detingut va passar el dia 3 de setembre a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar el seu ingrés a presó.