Quan només falten tres dies per la Diada, els organitzadors de l'acte que es farà aquest diumenge a cinc punts de Catalunya aprofiten les darreres hores per demanar la participació del màxim de persones possibles. Amb aquesta idea, ahir 23 alcaldes i alcaldesses de les comarques gironines es van reunir a Salt per fer una de les últimes crides perquè «tothom sigui» l'11 de setembre a aquesta localitat. De fet, els representants dels municipis es van concentrar al passeig dels Països Catalans de Salt, on es farà la mobilització organitzada per l'ANC i Òmnium.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va remarcar que la trobada d'ahir és una «mostra de la força del municipalisme». Entre els 23 assistents, hi havia els alcaldes i les alcaldesses de cinc capitals de comarca: Girona, Figueres, la Bisbal d'Empordà, Santa Coloma de Farners i Banyoles. «Fem la Diada més multitudinària», va posar de manifest Viñas. Així mateix, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va subratllar: «Estem a punt d'arribar a tenir la nostra república».

Pel que fa a les inscripcions de l'acte de Salt, segons la darrera actualització, entre els sis trams s'arriba a una ocupació alta. Fins i tot, el que s'ha assignat al Gironès ja es troba ple. De la resta, només el que correspon a la Garrotxa presenta una ocupació baixa, mentre que el de la Selva està gairebé ple.