Quan només falten uns dies pel referèndum que decidirà el futur de la zona sud de la vila de Salt, alguns col·lectius com IPS i la CUP han començat a treballar en la mobilització dels veïns. Els dos grups van presentar ahir la seva campanya en contra de l'operació urbanística, que té com a objectiu debatre amb la gent del municipi sobre l'obra plantejada des del consistori. L'Ajuntament ha habilitat quatre locals públics per als actes de campanya i ha fixat espais al carrer per penjar els cartells.

Aquest mateix dimecres tindrà lloc el primer dels actes, una taula rodona a la Biblioteca on es farà un debat agafant el projecte com a tema central. La segona proposta serà el dijous 22, amb un acte reivindicatiu al passeig Ciutat de Girona. «Molta gent es pensa que estem decidint sobre si es posa un Ikea o no es posa, i en realitat estem parlant d'una macro-operació urbanística que va des del terme municipal de Girona fins a l'autopista» va explicar el tinent d'alcalde de Salt, Ferran Burch.

Compte enrere

El proper 24 de setembre serà el dia en què la ciutadania saltenca decidirà si avala el permís d'instal·lar a la zona sud del municipi grans equipaments comercials, com el gegant immobiliari Ikea, o bé acollir el projecte del nou complex sanitari del Trueta. «Aquí és on resta la importància d'explicar al poble tot el que pot suposar» va assegurar Burch, «perquè volem que la gent que vagi a votar estigui ben informada, i que no només hi vagin aquells que hi tinguin un interès polític».