C's i PPC han criticat que, coincidint amb la Diada, s'hagi retirat la bandera espanyola de l'edifici de l'ajuntament. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha assegurat que va donar aquesta ordre perquè era el "dia ideal" per portar-la a rentar. "La majoria dels gironins no ens sentim en absolut representats per aquesta bandera i la Diada és el moment ideal per portar-la a netejar", ha remarcat. El PPC també ha criticat que, en canvi, es permetés penjar una estelada al balcó i han demanat que se sancioni la CUP, que ha reconegut que va ser un acte de "l'esquerra independentista". Una petició que Madrenas ha refusat de ple. D'altra banda, durant el ple s'ha anunciat que Girona farà una campanya per evitar les agressions sexistes durant les Fires de Sant Narcís. Sota el títol 'No és no', hi haurà accions de sensibilització per condemnar aquest tipus d'agressions. Ho ha anunciat la regidora delegada de dinamització del territori, Eva Palau, quan s'estava debatent una moció de la CUP que, precisament, demana a l'ajuntament que impulsés una campanya d'aquest tipus.

Guerra de banderes al ple de l'Ajuntament de Girona. El PPC i Ciutadans han criticat que, coincidint amb la Diada, hagi desaparegut la bandera espanyola de l'edifici de l'ajuntament. Els dos partits li han recordat a l'alcaldessa, Marta Madrenas, que hi ha una sentència ferma que obliga l'Ajuntament de Girona a penjar la bandera espanyola i li han reclamat que la torni a posar "d'immediat". Des de la CUP, en canvi, li han fet una petició totalment a la inversa: que no la torni a penjar mai més. L'alcaldessa ha explicat que va donar l'ordre de despenjar-la per portar-la a netejar. "Les banderes necessiten manteniment i és el dia ideal per portar-la a rentar", ha manifestat. Madrenas ha assegurat que "la majoria de ciutadans" no se senten representats per aquesta bandera i que, per tant, considera que el dia de la Diada és "ideal" per retirar aquesta bandera. És més, ha dit que ho tornaria a fer. "Si no ho hem de fer més que sigui perquè haguem aconseguit la república catalana i ningú ens obligui a posar la bandera espanyola", ha manifestat . El PPC vol que Madrenas sancioni la CUPDes de PPC i C's han criticat també que durant un acte a la plaça del Vi anomenat l'11 a les 12h, que fa anys que organitza el casal independentista El Forn i l'ADAC- es permetés que un ciutadà accedís al balcó municipal i pengés durant una estelada.

Des de la CUP, han reivindicat que va ser "l'esquerra independentista" qui va penjar aquesta estelada i, des del PPC, la regidora Concepció Veray ha demanat a Madrenas que es sancioni la CUP. Madrenas ha assegurat que no pensa multar ningú pel fet de penjar una estelada. Campanya en contra de les agressions sexistesLa CUP ha presentat una moció que demanava a l'ajuntament impulsar una campanya per tal que les festes (no només les de Sant Narcís, sinó també les de barri i d'altres activitats de caire festiu) estiguin "lliures d'actituds sexistes i discriminatòries". Aquesta moció també demanava fer un pas més i elaborar un protocol en contra d'aquestes agressions, per donar eines a tots els organitzadors de les festes i als agents que vetllen per la seguretat per actuar davant d'aquestes situacions. Aquest protocol hauria d'estar vigent per a les fires del 2017. La moció ha rebut el suport de tots els grups, que han aplaudit la iniciativa.

L'equip de govern, però, s'ha abstingut. El motiu l'ha explicat la regidora Eva Palau, que coordina les Fires de Sant Narcís, i que ha anunciat que ja tenen a punt una campanya la campanya 'No és no', que va en aquesta línia. "No hem fet públic encara però ja tenim la campanya a punt, està dissenyat el cartell, els tríptics i la difusió a través de xarxes socials", ha manifestat. Palau ha remarcat que, en l'edició del 2015, no es va denunciar cap agressió d'aquest tipus però que, tot i així, han decidit tirar endavant aquesta campanya com han fet d'altres consistoris (especialment després dels fets dels Sant Fermines). Palau ha detallat que, a banda d'aquesta campanya, es treballa d'acord amb els agents de la policia municipal per detectar aquestes situacions i actuar. "Durant les fires, hi ha agents no uniformats que estan preparats per intervenir si es produeixin situacions d'aquest tipus", ha manifestat.

La regidora també ha avançat que donaran a conèixer una aplicació que es diu 'No caminis sol', pensada per garantir que els menors tornin a casa de manera segura. L'aplicació permet fer seguiment remot de l'itinerari que fa el menor i també permet que, si té qualsevol problema, pot contactar directament amb la policia.La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, ha agraït el suport dels grups però ha lamentat que el govern no hagi passat de l'abstenció. "La moció va molt més enllà de la campanya que volen fer", ha dit Pèlach. Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Madrenas, ha remarcat que el consens "sí que existeix". "Mai hauríem permès que aquesta moció no s'aprovés", ha dit. Tanmateix, ha defensat que s'han abstingut per no desmerèixer la feina dels tècnics, que ja tenen a punt la campanya. El ple també ha aprovat una moció presentada pel PPC que demana a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que actualitzi "de manera urgent" el projecte de reforma, millora i arranjament de la plaça Catalunya i al Govern que inclogui una partida en el pressupost del 2017. El ple també havia de debatre una moció d'ERC-MES que demanava un salari mínim a la ciutat 947 euros mensuals però, finalment, s'ha deixat sobre la taula per tal de tenir més temps per debatre-la i es portarà al ple del mes d'octubre.