Fantasia, amor, comèdia i arts marcials. Ahir va començar el rodatge de la sèrie Legend of the blue sea (Llegenda del mar blau) al Barri Vell de Girona que emetrà una televisió coreana, possiblement a partir del mes de novembre. De fet, al país hi ha molta expectació amb la gravació perquè els actors principals, Lee Min Ho i Jun Ji Hyun, són molt populars a Corea del Sud. La sèrie narrarà un drama amb un pescador que agafa una sirena i la torna al mar. Al cap d'uns anys, torna a la ciutat.

Girona és una de les poques poblacions escollides pel rodatge fora de Corea. També es rodarà en altres municipis catalans i a Galícia, així com a la República de Palaos, un grup d'illes d'Oceania. La gravació es va centrar ahir a la confluència de les escales de Sant Martí i la pujada de Sant Domènec, una de les localitzacions preferides per les productores que escullen Girona per a les seves gravacions.

Avui l'acció continuarà al carrer Ballesteries, ja de bon matí i posteriorment a la rambla Llibertat. Hi ha alguns establiments comercials que han rebut una compensació econòmica perquè hauran d'estar tancats tot el dia.

El desplegament per a la gravació de la sèrie és el d'una gran productora. Han aterrat a Girona unes 130 persones que tenen diversos «camps base logístics» per als camions i vehicles de transport.