Canviar cotxes per jocs al carrer. Això és el que va fer ahir la ciutat de Girona coincidint amb el Dia sense Cotxes. Una desena d'escoles es van sumar a la iniciativa i van organitzar activitats al carrer sota el lema Ens formem al carrer, transformem el carrer. En total, quasi un miler d'alumnes de primària van sortir als carrers per reivindicar que tornin a ser un espai de joc i per demanar als adults que deixin de banda el cotxe i apostin per altres formes de mobilitat més sostenible. Aquests actes s'emmarquen en la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que se celebra arreu de les comarques gironines.

Coincidint amb el Dia sense Cotxes, Girona va tallar diversos carrers que, per unes hores, es van transformar en nous espais de joc. Per això, centenars d'escolars van abandonar per un dia les aules i van fer diverses activitats a espais que, habitualment, estan ocupats pels cotxes.

L'escola Montjuïc es va traslladar fins a la plaça de Sant Pere; l'escola Carme Auguet ho va fer al carrer Portlligat; l'escola Masmitjà va fer activitats i jocs al carrer Joan Maragall; l'escola Bosc de la Pabordia va traslladar les aules fins al carrer de Riera de Mus i l'escola Eiximenis va fer classe i jocs a la plaça Constitució. Un total de cinc escoles més -Santa Eugènia, Dalmau Carles, Montfalgars, Cassià Costal i Mare de Deú del Mont- van fer activitats al carrer Sant Sebastià i al de Puigneulós.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va destacar que l´objectiu era que els més petits es poguessin formar al carrer per treballar la transformació de la ciutat i fer-la «més verda i sostenible». Madrenas va destacar que s´havien tallat «carrers no prioritaris» per buscar un equilibri entre la commemoració del Dia sense Cotxes i les necessitats de les persones que havien de desplaçar-se per feina i no podien deixar de banda el vehicle privat.