Incendi o explosió? Les dues coses poden trobar-se en l´origen del foc que ahir va cremar per complet un segon pis al carrer Punta del Pi, on hi ha el bloc d´habitatges «Girona per Girona». Els veïns van sentir una deflagració a un quart de cinc de la tarda, d´aquí que inicialment es pensés en una explosió de gas però l´habitatge no té instal·lació ja que funciona només amb electricitat.

Quan les flames van devorar el pis els tres estudiants que hi habiten es trobaven a la facultat de manera que l´incendi no va provocar ferits ni víctimes, només un home de mitjana edat va haver de ser traslladat a l´hospital Josep Trueta de Girona perqué tenia les finestres obertes del seu cinquè pis i va inhalar força fum.

Fins a vuit dotacions dels Bombers van traslladar-se a la zona per confinar inicialment la desena de veïns que es trobaven als pisos del número 5 del carrer Punta del Pi, ja que evacuar-los resultava contraproduent per la quantitat de fum que s´havia acumulat a l´escala de l´edifici.

Els tècnics de Gas Natural es van traslladar a l´edifici perqué tots els subministraments es van interrompre en haver-se donat l´alerta d´una explosió. No obstant això, al vespre es van reestablir en considerar que no hi havia perill i comprovar que el domicili afectat no disposava de connexió a la xarxa de Gas Natural ni tampoc utilitzava bombones de butà.

Encara que les flames van devorar tot el pis d´estudiants, cosa que va provocar l´esfondrament d´alguna paret mitjanera, l´estructura de l´edifici no va resultar malmesa i això va permetre a la resta de veïns poder passar la nit a casa.