Diversos vianants han trobat gallines decapitades a l'entorn del riu Onyar, a l'entrada de Girona, durant aquest cap de setmana. Es tracta d'un punt on en els darrers mesos ja se n'havien vist més.

Un dels animals sense cap estava flotant al riu, just a l'altura de les primeres cases del carrer del Carme. En cas que la gallina hagués estat llançada més amunt, hauria d'haver topat amb una reixa que es va col·locar fa uns mesos per evitar que els peixos accedissin a espais amb poc cabal. No obtant això, darrerament ha plogut i l'animal podria haver sobrepassat la tanca amb la força del corrent.

L'altra gallina decapitada es va trobar a poca distància. Era al carrer del Carme a poca distància del cementiri municipal. L'animal estava mort en un lateral de la carretera.

En els darrers anys han aparegut gallines decapitades en diferents punts de la ciutat. Se n'ha trobat al parc de Vista Alegre, al carrer de la Creu i al barri del Pont Major. Moltes però, a dins del riu Onyar.

El motiu del decapitament es desconeix però hi ha diferents hipòtesis. Des de bretolades i maltractament animal a màgina negra o alguns tipus de ritus, passant per senyals en clau d'amenaça entre diferents bandes o clans.