27 de setembre de 2016
27.09.2016

Citen a declarar l'exconseller delegat d'Aigües de Girona per irregularitats en la gestió

La CUP de Girona havia denunciat el cas a la fiscalia per un delicte continuat d'administració deslleial | Girona, Salt i Sarrià de Ter defensen que no han detectat "cap il·lícit penal" en la gestió de l'empresa mixta d'aigües

27.09.2016 | 19:20
Narcís Piferrer en una imatge d´arxiu

El jutge ha citat a declarar en condició d'investigat Narcís Piferrer, el que fins fa pocs mesos ha estat conseller delegat de l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià (AGISSA) i que, actualment, està jubilat. Aquest divendres haurà de respondre davant del jutge sobre presumptes irregularitats en la gestió dels comptes de la societat. La CUP va denunciar el cas al novembre a la fiscalia perquè entenia que Piferrer estava afavorint els interessos de la part privada en detriment dels interessos públics. Concretament, la denúncia era per un delicte continuat d'administració deslleial. Ara, la fiscalia creu que hi ha indicis de delicte i li demana al jutge que li prengui declaració. La portaveu de la formació a Girona, Laia Pèlach, ha critica que Piferrer ha tingut "plens poders" per actuar "de manera fraudulenta" i demana a l'ajuntament que aposti per municipalitzar el servei d'aigües per tal de tenir "més control i transparència" en la gestió. La CUP s'ha personat com a acusació popular.

Els alcaldes de Girona, Salt i Sarrià de Ter han assegurat que en els informes i auditories que han fet sobre AGISSA -tant interns com externs- no han detectat "cap il·lícit penal". Tanmateix, tots tres s'han personat com a acusació particular perquè és l'única fórmula jurídica que els permet tenir tota la informació mentre s'instrueix el cas. Arran d'una denúncia de la CUP a la fiscalia, el jutge ha citat a declarar com a investigat l'exconseller delegat de l'empresa mixta, Narcís Piferrer, per un delicte d'apropiació indeguda. Els tres ajuntaments representen el 20% de l'empresa mixta (el 80% restant és de Girona S.A.) i, per tant, volen tenir informació de primera mà. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat que el servei que dóna l'empresa és bo tot i que reconeix que estan introduint canvis des del punt de vista de l'operativa. "Una cosa és un tema penal i una altra cosa és que hi hagi marge de millora en la gestió, són coses que s'han de separar per tal que no es creï cap alarma", ha remarcat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook