El Parc Científic i Tecnològic de la UdG reclama més temps per renegociar el seu deute i evitar així que entri en liquidació. Aquest dijous al matí està convocada la Junta de Creditors en la que s'havia de decidir el futur del Parc Tecnològic, en concurs de creditors i amb un deute de 42.3 milions d'euros. Avui al matí, però, el Patronat del Parc, ha acordat presentar un escrit al jutjat mercantil reclamant la suspensió de la Junta de Creditors amb l'objectiu d'"elaborar una nova proposta de conveni satisfactòria per totes les parts".

Després de parlar amb el principal creditor -el ministeri d'Hisenda- i amb l'advocat de l'Estat, la UdG confia que aquest ajornament tiri endavant. S'obriria així un nou període de negociació per intentar renegociar l'elevat deute del Parc i garantir la seva continuïtat.

La part més important d'aquest deute, de 27,6 milions d'euros, és amb l'Estat, que s'ha mostrat molt reticent a les diferents propostes d'acord que han arribat des de Girona.

De fet, aquest matí, des de la pròpia UdG, la presidenta del Consell Social Rosa Núria Aleixandre donava per fet que el Parc Tecnològic entrava en liquidació

Hores més tard, i després de la roda de premsa del rector, la pròpia Aleixandre modificava la seva opinió

Les altres institucions implicades van arribar fa uns mesos a l'acord d'eixugar 16,3 milions d'euros de deute amb aportacions de la Diputació, l'Ajuntament i la Generalitat. Concretament, l'Ajuntament es va comprometre a aportar dos milions d'euros a pagar en un període de vint anys, mentre que la Diputació va afirmar que hi aportaria sis milions d'euros en un període no especificat de temps. La resta de pressupost ha de sortir de la Generalitat, que hi aprotaria cinc milions d'euros a través de la compra d'una part de l'edifici de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, i la mateixa Universitat, que hauria de posar-hi 3,3 milions d'euros. Tot plegat faria que aquesta part del deute pogués quedar resolt en disset anys.