La Raíz, Oques Grasses, Berri Txarrak, Ebri Knight i l'orquestra Di-Versiones seran alguns dels grups que tocaran a l'escenari de la Copa durant les Fires de Girona, que tindran lloc del 28 d'octubre al 6 de novembre.

El divendres 28 d'octubre obriran la programació de la Copa els grups Animals i Oques Grasses, mentre que l'endemà, dissabte 29, hi haurà Korxea, No More Lies i The Movement, en un concert organitzat per la Comissió de la Copa. La música continuarà el diumenge dia 30 amb Teràpia de Shock i l'orquestra Di-versiones, i el dilluns 31 serà el torn de Smoking Souls i Berri Txarrak. El dijous 3 de novembre estarà dedicat a la música electrònica, amb els alumnes d'Eumes, The Hacker i Josh Wink. El divendres dia 4 arribaran Funkystep & The Sey Sisters i Bombino, mentre que la darrera nit de la Copa, el dia 5 de novembre, hi haurà Ebri Knight i La Raíz, que acabaran aquí la seva actual gira.

Pel que fa a la plaça de Sant Feliu, hi haurà les actuacions de Paula Valls i Ramon Mirabet (29 d'octubre), Joana Serrat i Xarim Aresté (31 d'octubre), la final del concurs Intro (3 de novembre), Black Musig Big Band i La Dinamo Statik Funk Explosion (4 de novembre), i Maria Arnal amb Marcel Bagés i Xavi Sarrià amb Feliu Ventura (5 de novembre).

Portar les Fires als barris

A més, l'Ajuntament continua apostant per descentralitzar els concerts i portar-los a diferents barris de la ciutat. Per això, el parc del Migdia acollirà l'actuació de la Girona Banda Band amb l'Orquestra del Conservatori de Música de Girona (1 de novembre); l'Eumes ha organitzat un espectacle a la frontissa de Santa Eugènia (3 de novembre) i a la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís, coincidint amb el Mercat de la Volta, actuaran Minerva i Howlin' Dogs.

D'altra banda, el divendres 4 de novembre hi haurà la Girona Gran Parade, que comptarà amb la participació de la Girona Marxing Band, la Big Band Empordà, Bufant Fort i la Balkan Paradise Orchestra. En aquesta ocasió no començaran els seus recorreguts per separat, sinó que sortiran plegades de plaça Catalunya per arribar a la plaça de Sant Feliu, on acabarà el concert.

Pel que fa a les actuacions de dia, la Copeta, dirigida als més petits, comptarà amb les actuacions de Macedònia (29 d'octubre), Little Swing (1 de novembre) i Dàmaris Gelabet (5 de novembre). També es faran «vermuts-rock» a la una del migdia, organitzats per la Comissió de la Copa. Els artistes que hi actuaran seran The Basement (29 d'octubre), Slavedown (30 d'octubre) i Anchord (5 de novembre). D´altra banda, el dimecres dia 2 de novembre, a l´Estació Espai Jove, hi haurà una actuació de Steve Smyth i Paula Grande & The Loop.

Quatre concerts a l´envelat

L'envelat, per la seva banda, serà l'escenari dels concerts de La Principal de la Bisbal (29 d'octubre), l'Orquestra Maravella (31 d'octubre), l'Orquestra Selvatana (el 4 de novembre, coincidint amb el sopar popular de Fires) i l'Orquestra Montgrins (5 de novembre).

D'altra banda, també hi haurà les tradicionals ballades de sardanes, així com les actuacions de La Principal de la Bisbal i el Cor Maragall a l'Auditori. El dia 1 de novembre es farà el Concurs de colles sardanistes a la plaça Calvet i Rubalcaba.

Finalment, també estan inclosos dins la programació de Fires els concerts que es faran aquells dies a l´Auditori: Manu Carrasco (27 d´octubre, amb les entrades ja esgotades) i Jorge Drexler, el dia 5 de novembre.

La regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, ha explicat que des del consistori han apostat per la qualitat, tant amb grups consagrats com emergents; la diversificació, per tal d´arribar a la major quantitat de públic possible; i el fet de traslladar part de la programació musical als barris, línia en la qual volen seguir treballant.