L´Ajuntament de Girona engegarà durant les Fires de Sant Narcís la campanya de sensibilització davant de conductes sexistes «No és no. No facis el borinot». La divulgació dels missatges es farà a través de cartells amb dues imatges que tenen com a aspecte comú uns borinots volant. En una de les dues imatges que es difondran hi ha també una noia fent el gest d´aturar amb la mà.

Aquesta iniciativa té com a objectiu «prevenir i conscienciar la ciutadania en general, però especialment els joves, de les actituds que no són tolerables en la relació amb les altres persones», tal com ha remarcat la regidora de Salut i Dinamització del Territori de l´Ajuntament, Eva Palau.

La campanya està orientada principalment a prevenir agressions de caire sexista, actes de violència de gènere i actituds sexistes.

Fa unes setmanes, la CUP- Crida per Girona va demanar a l´Ajuntament que impulsés una campanya contra les agressions i actitud masclistes durant les fires de Sant Narcís altres celebracions. L'equip de govern ja va indicar que estava treballant en aquest sentit.

Una «app» d'acompanyarment

Des del Centre Jove de Salut es farà difusió també coincidint amb les Fires d´una aplicació per a mòbil gratuïta per «acompanyar» els i les joves fins a casa. Es tracta de l´app Companion -disponible per a sistema Android i iOS-, que permet que amics i familiars de les persones que la tenen descarregada puguin acompanyar virtualment les persones que les fan servir i rebin una alerta en cas que hi hagi algun problema. L´aplicació funciona mitjançant l´ús del GPS i de diversos sensors que formen part des telèfons mòbils intel·ligents.