La Fundació Privada Astres serà l'encarregada del servei de manteniment del mobiliari urbà i el paviment dels espais públics de Girona en ser la millor oferta del concurs públic obert per l'Ajuntament. Aquesta adjudicació es reservava a entitats que tinguin la condició de centres especials de treball sense ànim de lucre amb persones amb discapacitat amb especials dificultats per la seva inclusió social. Els treballadors s'encarregaran, per exemple, de retirar les enganxines que hi ha hagi als bancs, fanals, senyals o papereres.

De fet, la Fundació Privada Astres va ser l'única que es va presentar al concurs de l'Ajuntament gironí. El pressupost de sortida de la licitació era de 272.480 euros (47.290 corresponents al 21% de l'IVA) i el centre especial de treball va oferir fer-ho per 264.306 euros (45.871 euros de l'IVA).

La durada del contracte s'estableix en dos anys i es podrà prorrogar per dues anualitats més, per acord de les dues parts manifestat de forma expressa, abans de la seva finalització o de la seva pròrroga, fins a un màxim de quatre anys.

La Fundació Astres desenvolupa projectes, programes i serveis per a l'atenció integral de persones amb discapacitat intel·lectual per a la millora de la seva autonomia, amb l'objectiu de garantir un futur digne i òptima qualitat de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques gironines des d'un abordatge integral, individualitzat i integrador.