La CUP considera que l'entrada del PSC al govern de Girona no s'ha fet notar pràcticament en res a les ordenances fiscals, ja que, segons el seu parer, «continuen basculant cap a la dreta». Els regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas van lamentar ahir que no s'hagi apostat per una progressivitat fiscal i que les bonificacions siguin preferentment per a les persones amb més recursos. En la seva opinió, el PSC només ha aconseguit introduir algunes bonificacions per a famílies monoparentals.

Per aquest motiu, la CUP ha presentat mig centenar de propostes per millorar les ordenances fiscals, tot i que aquest any no hi haurà gaire marge de negociació perquè el govern de CiU- PSC té majoria absoluta.

Per exemple, reclamen que es faci un 50% de recàrrec en l'IBI dels habitatges buits, per tal d'incentivar-ne el lloguer. A més, demanen una revisió cadastral més freqüent i bonificacions en l'IBI a les famílies amb ingressos més baixos.

D'altra banda, també volen més bonificacions per als vehicles que contaminin poc, i que les zones ocupades per grans superfícies comercials tributin més en l'IAE. Pel que fa a l'ICIO, volen augmentar un 4% el tipus impositiu sobre noves edificacions, i reduir-lo un 3% en el cas de rehabilitacins. En relació amb la via pública, volen augmentar les taxes a les grans societats que generin un impacte a la ciutat en termes socials o ambientals, mentre que, d'altra banda, volen augmentar les bonificacions per a usuaris assidus a la deixalleria. A més, proposen bonificacions en els barris on es fa recollida de residus porta a porta, en funció del volum recollit.