L'Ajuntament de Girona ha demanat al Circ Raluy que retiri un dels cartells publicitaris promocionant l'espectacle que faran durant les Fires de Girona per considerar que té contingut sexista. Així mateix ho va fer saber ahir l'alcaldessa Marta Madrenas a través del seu perfil a Twitter.

En el cartell en qüestió es poden veure les patinadores i germanes Niedziela i Emily Raluy amb un vestit curt i un escot generós. Elles mateixes expliquen des de Cassà de la Selva, on aquest dies està instal·lat el circ, que és el vestit que utilitzen en l'espectacle, rebutgen el qualificatiu de sexista. La pròpia Niedziela Raluy es mostrava sorpresa per la decissió del consistori gironí.

La pregunta que llançava una de les integrants del duet de patinadores ha rebut desenes de respostes, la majoria partidàries del cartell publicitari però també algunes que avalen la tesi del consistori gironí.

La polèmica decisió de l'ajuntament de Girona arriba tres setmanes després que presentessin la campanya de sensibilització davant de conductes sexistes «No és no. No facis el borinot».

La iniciativa té com a objectiu «prevenir i conscienciar la ciutadania en general, però especialment els joves, de les actituds que no són tolerables en la relació amb les altres persones», va remarcar la regidora de Salut i Dinamització del Territori de l´Ajuntament, Eva Palau.

El circ no ha rebut cap notificació de l'Ajuntament

Tot i que la pròpia alcaldessa va comunicar la decisió de l'ajuntament a través del seu compte oficial de Twitter, des del Circ Raluy asseguren que, per ara no en tenen coneixement i que no han rebut res. Tot i mostrar-se sorpresos per la resolució, diuen que sempre han mantingut bona relació amb l'ajuntament de Girona, i que quan rebin la comunicació formal retiraran els cartells.

No obstant, Louise Raluy apunta que no han tingut problemes en cap altre municipi per l'exhibició d'aquests cartells, on les dues patinadores de la família Raluy, tal com passa en els altres cartells de promoció, les artistes apareixen tal i com van vestides en l'espectacle.

Els propietaris del circ, es mostren "al·lucinats amb la polèmica" i diuen que no despenjaran els cartells a no ser que l'ajuntament els ho demani formalment.

Madrenas: "És un clar reclam eròtic"

L'alcaldessa de Girona ha dit que no hi haurà una petició formal, però sí que posarà l'afer en coneixement de l'Institut Català de la Dona i de l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació perquè "val la pena inciar-ne un debat i una reflexió al seu voltant". Segons Madrenas, el focus de discrepància no són "els metres de roba" sinó l'actitud de les dues noies. "Se les mostra com un cert producte eròtic, que no té res a veure amb l'espectacle que anuncien; al nostre entendre, el cartell és absolutament sexista perquè perpetua estereotips rebutjables per la societat".

Exconcursant de Gran Hermano

Niedziela Raluy és probablement la més coneguda de les dues germanes que fan l'acrobàtic número de patinatge del Circ Raluy. Part de la fama li va arribar gràcies a la televisió, ja que va ser una de les finalistes de Gran Hermano 16.

En aquest vídeo es pot veure un moment del número de les germanes Raluy

Cassà de la Selva també ho demana

Aquests dies, el Circ Raluy Legacy està instal·lat a Cassà de la Selva. Quan hi acabi les funcions, anirà fins a Girona per fer-hi estada durant les Fires de Sant Narcís. A Cassà el seu espectacle es va poder començar a veure ahir i s'hi estarà fins diumenge.

L'Ajuntament de la localitat, després de rebre diverses queixes, ha decidit sumar-se a la petició que ha fet l'alcaldessa de Girona. Per això, també demanarà al circ que retiri els cartells on apareixen les dues noies i que estan repartits per la població.

Tot i que el consistori no havia pres cap mesura abans que Girona prengués la iniciativa, el consistori cassanenc ha decidit reclamar que es despengin aquests cartells -el circ també es promociona amb d'altres- perquè la polèmica ha despertat les crítiques d'alguns habitants del poble.