El riu Onyar de Girona va ser l'escenari ahir al matí de la cinquena edició de la Baixada d'Andròmines de les Fires de Sant Narcís, a la qual van prendre part catorze entitats. En l'aspecte competitiu la vencedora va ser l'Agrupament Escolta i Guia Sant Narcís de Girona, que es va imposar als escoltes del Puig d'Afrou, de la Cellera de Ter, que van quedar segons. Els tercers van ser el cau de Vista Alegre, també de Girona. El sistema de puntuació consistia a acumular tants aneguets de plàstic que hi havia repartits pel riu com fos possible i atrapar les anelles de colors que penjaven dels ponts. Segons el color s'aconseguien més punts.

El recorregut anava des de la plaça Catalunya fins al pont de Pedret i els participants podien "disfressar" les seves andròmines o crear ambient mentre es remava o arrossegava les "embarcacions" per obtenir alguns premis i diplomes. Per exemple, el cau de Sant Narcís en va tenir un per la seva manera de guarnir la barca com si es tractés d'una dutxa, que incloïa una estora de quadres blancs i blaus. Els escoltes de les Gavarres, de la Bisbal d'Empordà, van ser recompensats com els més festius, mentre que els Marrecs de Salt, que participaven per primer any a l'activitat, va ser considerada la colla més canalla.

Un cop acabada la baixada es va fer un retorn triomfal i es va acabar fent un dinar a la barraca de l'Agrupació escolta Pare Claret que hi ha a l'esplanada de La Copa.