L'exconsller delegat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) Narcís Piferrer va oferir ahir una roda de premsa per defensar la seva gestió al capdavant de l'empresa -participada en un 80% per Aigües de Girona SA i un 20% pels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià. La roda de premsa va ser amb posterioritat a la declaració davant el Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona, que l'investiga per un presumpte delicte d'apropiació indeguda. L'acusació popular, exercida per la CUP, creu que hi ha indicis d'irregularitats que s'haurien d'investigar a fons per saber si Piferrer utilitzava el seu poder de decisió dins d'Agissa per beneficiar l'empresa Girona SA.

Des del despatx del seu advocat -Carles Monguilod-, Piferrer considera que aquest procediment «no té sentit» perquè la seva actuació ha sigut impecable i «si l'empresa privada té un 80% d'Agissa, és il·lògic que la vulgui perjudicar perquè estaria perjudicant majoritàriament Girona SA». Va negar que hagués realitzat factures falses afegint que disposa d'una auditoria realitzada per Deloitte que analitza els comptes del quinqueni 2010-2015 sense objectar res.

L'advocat de l'empresari, Carles Monguilod, es mostra «convençut» que després de la declaració judicial del seu patrocinat i l'informe dels auditors, la Fiscalia «veurà que tot és legal» i que la conducta de Piferrer va ser «lícita». «Deloitte va analitzar les factures una a una i diu que cap és per un treball que no s'hagi fet», remarca el lletrat, que ha retat l'acusació popular «que ens diguin quina és la factura falsa».

Piferrer va esmentar que l'auditoria realitzada per Efial l'any 2013 no va detectar cap irregularitat, sinó que únicament «plantejava dubtes comptables de si això ha d'anar aquí o aquí». L'exconseller també va referir-se al crèdit de 3,75 milions que Agissa va sol·licitar a Girona SA per fer front al pagament del cànon de l'aigua per assegurar que «no hi ha res desmesurat». En principi, l'informe de Deloitte indicaria que aquest crèdit va ser concedit a preu de mercat i sense causar un perjudici a Agissa.

Els immobles que Girona SA té arrendats a Agissa també van formar part de la declaració i l'exconseller indica que es van adquirir perquè es necessitaven unes oficines cèntriques i s'havia acordat que adquirís la propietat Girona SA.

Monguilod creu que s'està «instrumentalitzant la justícia» amb finalitats polítiques per aconseguir la municipalització del servei i Girona serveis «de conillet d'índies».

La sospita de la CUP

L'advocada de l'acusació popular, Montserrat Vinyets, nega intencions polítiques en aquest afer i esmenta que tot i que va ser la CUP qui va presentar la documentació a la fiscalia, aquesta «ho ha revisat tot» i ha vist indicis.

L'acusació popular veu estrany que Agissa fes pagaments mensuals i regulars a Girona SA per treballs dels quals dubten que mai s'hagin executat perquè Girona SA té «capacitat nul·la» per fer algunes tasques. «Com a societat, no té infraestructura, no té naus ni utillatge per poder facturar anualment les quantitats desorbitades que ha facturat», esmenta abans d'indicar que Girona SA compta amb cinc empleats i Agissa amb 60 que també podrien fer algunes feines.

Un dels aspectes que més inquieta l'acusació popular és que Piferrer fos conseller delegat d'Agissa i, al mateix temps, director general de Girona SA, «el conflicte ?d'interessos és innegable que existeix».