L'Ajuntament de?Girona ha fet un procés participatiu per al Pla Local de Joventut que ha inclòs la confecció de 400 enquestes a joves i l'elaboració de 8 grups de discussió presencial a diferents emplaçaments de la ciutat amb presència de 104 joves. La participació d'aquests 500 joves és un pas més en la redacció del Pla Local de?joventut amb la idea de poder tenir-lo acabat ababans d'any. De fet, la idea és aprovar-lo, amb el màxim consens possible, al ple del mes de desembre, segons va explicar ahir la regidora de Joventut, Elisabet Riera.

La regidora ha remarcat que «la participació és un element clau durant l'elaboració del pla, però considerem que no ha de ser només en aquest punt, sinó que ha de marcar un punt de partida a partir del qual canviïn les formes de relació, facilitant la comunicació i interacció dels joves amb l'Ajuntament».

La cooperativa de serveis Suara ha estat l'encarregada de fer l'enquesta a 400 joves de la ciutat. Aquesta enquesta va ser elaborada a partir de diferents blocs: educació, ocupació, emancipació-futur, salut, participació-colectivitat, cultura, participació-associacionisme, mobilitat. Per la seva banda Batibull ha dinamitzat vuit grups de duscussió en diferents punts de reunió de joves centres educatius. Entre les demandes juvenils hi ha la necessitat de més pràctiques en empreses i que molts desitjarien empancipar-se abans dels trenta anys. També es queixen de la precarietat laboral. El Pla ha d'incloure fórmules i eines per ajudar aquests joves.