Durant el recorregut que les autoritats van fer per diferents expositors durant la inauguració de la Fira de?Mostres, van aturar-se en algun dels estands, van conversar amb els responsables i s'hi van fer fotografies. Un dels respondables d'un expositor va assegurar-los que havia salvat el negoci, fa uns anys, quan va decidir ser al certamen per oferir els seus productes.?Altres potser no van tenir la mateixa sort. Però a aquest empresari li va sortir bé l'aposta

La 55a edició de la Fira de Mostres, el màxim exponent de l'activitat econòmica de les comarques gironines, va obrir ahir les portes als visitants. Es podrà visitar fins a l'1de novembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre. Al certamen hi ha diferents espais diferenciats, com ara les novetats: els escenaris gastronòmic i d'emprenedoria, tallers de bricolatge, jardineria i decoració i serveis de formació per a empreses. En l'espai gastronòmic s'hi faran demostracions i tastos en directe amb productes de proximitat que tenen el segell «Girona Excel·lent». Al saló de l'emprenedoria hi tindran lloc xerrades sobre màrqueting i crowdfunding, i sessions de networking per a professionals.

L'empresa Bauhaus ha programat diverses activitats i tallers de bricolatge, jardineria i decoració per a totes les edats dins la carpa exclusiva amb què compta en aquesta edició de la Fira. Per als més petits hi haurà l'activitat yonolotiraría, a través de la qual es pretén que aprenguin el valor de reutilitzar.

En jardineria, hi haurà tallers d'horts urbans, xerrades sobre plantes interiors i exteriors i sobre plantes culinàries. En decoració, s'ensenyarà la tècnica de pintura amb Chalk-Paint, com restaurar un moble antic, com envellir i embellir qualsevol superfície, i a reciclar a través de la pintura. I pel que fa a bricolatge, hi haurà classes sobre com personalitzar una bossa de tela, com crear una làmpada nòrdica, i d'iniciació a la microfusteria. Seran una dotzena d'activitats diàries destinades tant al públic adult com a l'infantil.

La Fira de Mostres és una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats del mercat. La 55a edició del saló ocupa una superfície de 45.000 metres quadrats al recinte firal, entre el Palau de Fires i el recinte exterior del parc de la Devesa, i acull 385 expositors dels sectors d'emprenedoria, tecnologia, serveis i turisme (35%); alimentació (16%); decoració i construcció (30%); i industrial, del motor i exteriors (19%).

La Delegació gironina del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors de Catalunya celebra la 7a edició de l'exposició GInteriors, un ambient on es presentarà la professió dels interioristes sota el títol «L'interiorisme a l'abast de tothom». L'espai «Marques i Producte Novetat» servirà perquè les empreses col·laboradores habituals dels interioristes exposin els seus nous dissenys.

En aquesta edició els expositors han contractat un total d'11.922 metres quadrats per als seus estands, xifra que representa un 14% més que en l'edició anterior i que significa, per tant, un 14% més de facturació per a la Fira.

L'objectiu d'aquesta 55a edició de la Fira és atraure un públic més ampli tant de professionals com de visitants en general i donar a conèixer la mostra als joves interessats en els negocis i l'emprenedoria. En aquest sentit s'han introduït una sèrie de novetats com ara els escenaris gastronòmic i d'emprenedoria, tallers de bricolatge, jardineria i decoració i serveis de formació per a empreses, i s'ha ampliat l'oferta gastronòmica.