Les xifres presentades ahir per la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, valida l'aposta de l'organisme per reimpulsar la Fira de Mostres. Les dades també servien per deixar palesa la recuperació econòmica i la utilitzat del certamen com a aparador empresarial. Ara ja fa quasi una setmana que la Fira de Mostres va tancar les portes i Fira de Girona ja té les primers xifres fruit de les enquestes als expositors presents a la Devesa per les Fires. El 45,83% de les empreses que ha respost l'enquesta assegura que ha aconseguit tancar un volum de negoci de més de 10.000 euros. Hi ha un 32% que ha lligat contractes per una suma d'entre 3.000 i 10.000 euros i un 22% indica que han estat menys de 3.000 euros. Aquesta pregunta és el primer any que es fa. Això fa que el 78% ja hagi respost que l'any vinent vol tornar a la Fira de Mostres (l'any anterior va ser el 74%) i un 18% ja diu que vol contractar més superfície que enguany (l'any anterior ho va respondre l'11%). Un 67% dels que van respondre l'enquesta vol repetir mantenint l'espai.

Un 25% de nous expositors

Hi ha un 31% dels expositors que fa més de deu anys que va a la mostra, mentre un 15% fa més de cinc anys, un 31% entre el 2 i el 5% i un 25% hi participaven per primer cop. El 32% va respondre que va a la Fira de Mostres per presentar novetats i un 45% per mantenir el contacte amb possibles clients. També hi ha qui busca nous clients o qui hi va per prestigi. En una altra pregunta, el 12% dels expositors creu que la seva presència a la Fira de Mostres ha superat l'expectativa que tenia, un 51% considera que s'han acomplert els objectius i un 16% diu que ha estat inferior. Aquesta darrera dada, s'analitzarà, segon va apuntar, Coralí Cunyat. Un 89% dels expositors ha qualificat la Fira amb un «bé» o un «molt bé», mentre que l'any passat aquest percentatge va ser un 3,85% inferior. L'enquesta es va fer als 385 expositors i l'han respost uns 160. Val a dir, que hi ha institucions i altres entitats que no està previst que responguin dades d'aspecte econòmic perquè no feien cap tipus de transacció.

Els nous escenaris de Girona Excel·lent i de Bauhaus, han tingut una molt bona acollida. El primer ha ofert 21 tastos i hi han participat fins a 630 persones, i al segon, que organitzava una seixantena de tallers de bricolatge decoratiu i jardineria entre d'altres activitats, ho han fet 963 persones.

Pel que fa al nombre de visitants, s'ha superat la xifra de l'any passat en un 11,22%. Enguany es van registrar 93.998 visitants, mentre que l'any anterior havien estat 84.516. Hi va haver 2.764 persones que van entrar gratuïtament gràcies a l'aplicació per telefon mòbil de fira de Girona. També van entrar sense pagar 448 estudiants gràcies al conveni de la UdG amb Fira de Girona.

La directora de Fira de Girona va assegurar que el balanç ha estat molt positiu perquè «les empreses estan agafant ritme», i són «proactives» per fer valoracions i propostes. En aquest sentit, va explicar que el Col·legi de Veterinaris planteja temes vinculats al món de la mascota, el Col·legi d'Interiors estudia fer una fira professional vinculada al turisme, el sector industrial tépropostes per aplicar a la Fira de Mostres, l'empresa Bauhaus volen ampliar les seves iniciatives vinculades al bricolatge, entre altres.