1978 Els impulsors de l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona, el Servei Gironí de Pedagogia Social (més tard Fundació SER.GI), es va crear a principis de 1978. L'any següent, va organitzar les primeres Jornades gironines de Marginació Social i el 1981, la segona edició. Entremig, el 1980, van programar un curs sobre Marginació social infantil i juvenil amb l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE).

1980-1985 SER.GI promou actes per sensibilitzar de la importància de la formació dels professionals. D'entrada, i tal com recull la "Memòria de l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona" (1994), el seu projecte no va interessar a les administracions tot i que elles eren, precisament, les que contractaven educadors.

1981 El ple de la Diputació de Girona aprova la creació de l'escola, però aquest acord no es va executar mai (tal com explica la "Miscel·lània de l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona", 1995). Entre els impulsors del projecte a l'administració provincial destaca el llavors diputat de Sanitat i Serveis Socials, Just Casero, que va començar a estudiar un pla d'acció per tal de formar educadors especialitzats.

1984-1985 S'elabora un estudi de viabilitat de l'escola. El 1984 es decideix tirar endavant, però amb un objectiu clar: aconseguir una formació reglada que tingués el nivell d'una diplomatura universitària.

1986 n L'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona es presentar el maig de 1986. Aquest any es crea la delegació gironina de l'Associació Professional d'Educadors Especialitzats de Catalunya.

1987 n Se celebra el primer Congrés Estatal de l'Educador Especialitzat, a Navarra. D'aquesta manera va arrencar el procés per aconseguir la diplomatura universitària reivindicada pels professionals.

1990 L'1 de juliol es dissol l'Associació Escola d'Educadors Especialitzats de les Comarques Gironines per integrar-se a la Fundació SER.GI. Aquesta assumeix l'activitat del centre durant quatre cursos, fins el 1993-1994.

1991 El Ministeri d'Educació i Ciència incorpora el títol universitari oficial de Diplomat en Educació Social, després de l'aprovació d'un Reial Decret datat el 30 d'agost de 1991. La formació s'imparteix a partir del curs següent. A Girona es va començar a impartir el 1993.

1994 L'Escola d'Educadors Especialitzats tanca el juny de 1994, amb un acte a la UdG. Aquesta Universitat va funcionar com a Estudi General fins el 1991, quan un decret de la Generalitat va crear la Universitat de Girona. En l'actualitat, la Facultat d'Educació i Psicologia ofereix el Grau en Educació Social, amb quatre cursos de durada.

1995 La Fundació SER.GI edita una "Miscel·lània de l'Escola d'Educadors Especialitzats de Girona", amb motiu del seu tancament, a la qual convida a participar-hi alumnat, professorat, gestors i col·laboradors.