Uns 8.000 fans dels clicks han estrenat aquest cap de setmana la primera edició de la Fira del Col·leccionisme de Playmobil al Palau de Fires de Girona, organitzada per l´associació de lleure Esplay, que ja confirma la seva repetició per l´any que ve.

En el marc de la fira, ha tingut lloc un Concurs Internacional de Diorames amb participants de diferents països europeus. El resultat del concurs ha estat un triple empat amb 29 punts cadascun, segons la valoració del jurat. Els guanyadors han estat el diorama del Rally de Catalunya de Jacquemin Yann (França), el de Joc de Trons de Fabrice Cabrol i David Planas (Catalunya), i el de l´Estadi Municipal de Montilivi de David Fernández (Catalunya).

El premi consisteix en 700 euros que han hagut de repartir entre els 3 equips guanyadors. Faltarà saber el premi per Votació Popular segons les butlletes d´entada que van omplir els participants, que s´anunciarà més endavant. Pel que fa al Concurs de Diorames Infantil patrocinat per Abacus, hi va haver un total de 9 nens nenes i tots ells van ser premiats per la seva participació.

Atesa la bona acollida que ha tingut la fira, Ignasi Puig d´Esplay confirma la segona edició de de cara a l´any vinent i amb la possibilitat d´ampliar els dies de celebració: «tenim la previsió d´ampliar la zona de diorames i la oferta comercial amb més presència d´altres països», afegeix. «També es preveu una ampliació de tallers i activitats programades relacionades amb la fotografia dels clicks i el món audiovisual, i la separació de la zona de lleure infantil amb la d´exposició.»

La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat afirma: «m´ha fet molta il·lusió veure tants pares encomanant la seva passió pels clicks als seus fills, podem fer una valoració excel·lent d´aquesta fira i tinc la satisfacció de dir que la incorporem en el nostre calendari anual».