L´empresa concessionària d´un altre aparcament soterrat ha reclamat a l´Ajuntament de Girona mesures per al restabliment de l´equilibri econòmico-financer perquè no li surten els comptes tal com estava marcat en la concessió administrativa. És el tercer aparcament d´aquestes característiques que demana comprensacions al consistori perquè, al seu parer, no s´està complint el que establia el plec de clàusules. Es diu «Central Marquina». Els altres dos estacionaments estan situats al subsòl del carrer Emili Grahit i de la plaça Miquel de Palol i ambdós estan gestionats per la societat Aparcaments de Girona 2003, que ha traslladat la demanda als jutjats per les pèrdues que creu que diferents actuacions municipals li estan generant i que l´han portat a la fallida.

Pel que fa a l´estacionament situat a sota del carrer Santa Eugènia i el parc Central, l´explotació corre a càrrec de la societat Baisol 2001 SA, des de l´estiu de l´any 2001 quan el consistori li va atorgar l´autorització de cessió dels drets concessionaris.

En aquesta zona fa vuit anys que hi ha obres, fet que parcialment ha provocat la disminució del trànsit i la mobilitat de vehicles, i molt a prop hi ha diferents zones d´àrea verda d´aparcament. Això fa que molts residents tinguin un preu molt econòmic per deixar el cotxe al carrer (menys de vint euros per trimestre) i, en canvi, aparcat sota terra és més car. Una de les ofertes que fa l´empresa és de vuit euros un dia.

Menys cànon

La proximitat de les àrees verdes també és un dels elements de discussió de l´aparcament situat a la plaça Miquel de Palol. També hi ha el fet que els cotxes poden aparcar lliurement a dins de la Devesa els dies de mercat i, per tant, els conductors ja no han d´anar a cap plaça de pagament per fer la compra. Actualment, l´Ajuntament ha obert un expedient per estudiar el cas de l´estacionament soterrat a sota del parc Central. Entre les peticions que ha fet l´empresa per aconseguir el reequilibri hi hauria la de pagar menys cànon anualment per la concessió.