La Diputació de Girona va descartar ahir posar una data concreta al projecte de remodelació de la Casa de Cultura. El vicepresident de l´àrea de Cultura, Albert Piñeira, va admetre que el procés va «més lent del previst inicialment». Els treballs havien de començar al 2017 i estar acabats abans d´acabar la legislatura.

Tanmateix, Piñeira va explicar que el procés «és molt complex perquè s´han de coordinar dos usos. Els propis de la Diputació, com ara el Conservatori de Música Isaac Albéniz, i el d´altres associacions i entitats -com ara El Galliner- que hi fan activitats i que també se´ls ha de donar sortida». A més, el vicepresident va afegir també la ubicació de la nova biblioteca del centre de la ciutat.

Tanmateix, Piñeira va voler deixar clar que la Diputació manté aquest projecte com a «prioritari», si bé tampoc es va aventurar a anunciar una xifra final. L´any passat el president de la Diputació, Pere Vila, va assegurar que la voluntat de l´equip de Govern era «iniciar la reforma integral de la Casa de Cultura» a partir del 2017. La idea era, però, redimensionar el projecte que ERC i PSC van impulsar fa vuit anys, que tenia un cost de 34 milions d´euros aproximadament.

Aquesta xifra va tornar a ser descartada ahir: «No ens gastarem 30 milions d´euros», va sentenciar Piñeira.