Adif ha formalitzat l'inici de les obres de reposició de la zona del Parc Central, l'última ferida oberta després de vuit anys d'obres per portar l'alta velocitat fins a Girona. En un comunicat, avança que ja s'ha fet la recepció dels treballs que fins ara s'han executat a la llosa de l'estació i també ha signat l'acta de replanteig. Aquesta signatura dóna el tret de sortida a l'execució de les obres i, segons Adif, les màquines començaran a treballar "en breu" damunt el terreny. Els treballs duraran uns cinc mesos i pugen a 1,7 MEUR. Per al dijous 24 de novembre està prevista una reunió entre Adif, Ajuntament i Copcisa (empresa adjudicatària) per crear la comissió de seguiment dels treballs.

Les obres del Parc Central ja s'han desencallat completament. Aquest dimarts s'ha signat l'acta de replantejament de les obres, l'últim tràmit burocràtic abans que les màquines es posin a treballar sobre el terreny. Aquesta zona, on hi ha la llosa de l'estació soterrada, va deixar de ser un parc urbà l'estiu del 2008, quan van començar les obres de l'alta velocitat, i és la darrera zona que l'Estat ha de tornar al seu aspecte original.

Mentre que Adif convertirà aquesta gran superfície de ciment novament en un parc urbà, el consistori pagarà l'enderroc del passadís que connecta les dues estacions i també la instal·lació d'una marquesina. Els treballs es faran de manera coordinada i es garanteix que els viatgers sempre podran anar d'una estació a l'altra sense aixoplugats.

Text