Girona va endegar ahir la Campanya de les Persones Sense Llar, que sota el lema «Fes-me visible. Per dignitat. Cap persona sense llar» organitzarà al llarg d'aquesta setmana diverses activitats per fer visible aquest col·lectiu. La iniciativa va a càrrec del centre d'acolliment La Sopa, Traçant Camins i Càritas.

La regidora d'Igualtat i Serveis Socials, Sílvia Paneque, va explicar ahir que l'Ajuntament vol ampliar el programa Housing -al qual actualment s'acullen sis persones- amb una nova línia per compartir habitatge, fet que possibilitarà que s'hi puguin acollir tres persones més. A més, va anunciar que a partir del mes de gener el Servei Municipal d'Ocupció i La Sopa treballaran conjuntament a partir del mes de gener dins del programa «Treball i Formació» per inserir laboralment persones receptores de la Pirmi o gent que no tingui cap ingrés.

El primer acte de la campanya tindrà lloc avui, a dos quarts de set de la tarda, a La Sopa, amb una conferència del professor Josep M. Carbó, que parlarà amb els usuaris sobre dilemes ètics. Demà al matí tindrà lloc a la Casa de Cultura la taula rodona L'ètica en l'atenció social amb persones snese llar, conduïda per Joan Canimas. A més, també es farà la tercera edició del flashmob de la campanya, davant l'edifici de la Generalitat. A la tarda, Bru Rovira presentarà el llibre Solo pido un poco de belleza a la Llibreria 22. Finalment, dijous s'inaugurarà l'exposició Què fem al Club? al centre cívic Barri Vell.