Salt no es resigna i ahir va aprovar, tal com estava previst, la moció del PSC per defensar que el futur hospital Trueta es construeixi al municipi. Després que Girona hagi ofert al conseller de Salut uns terrenys de 100.000 metres quadrats a la zona de Domeny per acollir el nou hospital, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va anunciar ahir que també ha demanat una reunió amb Toni Comín per recordar-li que la població també compta amb un emplaçament que compleix amb els requisits. «Volem que Salt es consideri una opció vàlida i ferma», va afirmar Viñas. Amb la moció, tots els grups municipals demanen «transparència» i que es decideixi la ubicació amb criteris tècnics, assistencial i econòmics, i no només tenint en compte que Girona és la capital de la demarcació.

El ple va aprovar per àmplia majoria la moció presentada pel PSC. El text va rebre el suport de l'equip de govern, format per ERC i IpS-CUP, i també dels regidors de CiU, del PSC, de PxC i de C's. Només es va abstenir el representant de Canviem Salt.

D'aquesta manera, Salt explicita un cop més que el municipi compta amb un terrenys al sector sud del municipi, a tocar de l'hospital Santa Caterina, amb suficient espai per acollir el nou Trueta i el Campus de Salut de la UdG.

La moció va arribar al ple vint dies després que l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, oferís al conseller de Salut, Toni Comín, 100.000 metres quadrats a Domeny per al nou hospital. «Entenem que és una decisió que va més enllà de l'àmbit local, afecta totes les comarques gironines», va indicar Viñas. Per això, han demanat una reunió amb Comín per mostrar-li la seva posició. «Amb la intenció d'aixecar el dit i poder mostrar al Departament la nostra voluntat, hem demanat una visita amb el conseller per traslladar-li la voluntat del govern i ara, un cop aprovada la moció, de tot el ple», va indicar Viñas. L'alcalde va defensar que Salt es tingui en compte com una opció «vàlida i ferma» i que es defugi de discussions entre ciutats. «La decisió ha de ser amb criteris tècnics, d'eficiència, d'eficàcia i també econòmics», va dir.

La portaveu socialista, Iolanda Pineda, va demanar transparència. «Demanem transparència, no es tracta d'atiar la confrontació entre dos municipis però sí que Salt ha de ser una opció seriosa», va demanar. Per la seva banda, Jaume Torramadé (CiU) va assegurar que els resultats d'aquest estudi tècnic existeixen però ha exposat que no s'han fet públics perquè «no han agradat». «La conclusió era que Salt és el millor lloc, però això no ha agradat a algú», va afirmar.