Adif va signar ahir, finalment, l'acte de replanteig de les obres del parc Central de Girona. Aquest era el darrer pas brurocràtic abans de l'arribada de les màquines que han d'iniciar la reurbanització de la llosa del Parc. Si per alguna raó algun element del projecte no hagués sigut correcte, no s'hauria firmat el document i la reurbanització hauria patit un nou retard. En un comunicat, l'ens estatal exposa que, amb la signatura, els treballs començaran de forma efectiva «en breu». Serà tan bon punt arribin les màquines. Adif, a més, assenyala que han «agilitzat al màxim tots els tràmits administratius necessaris per escometre aquesta actuació en el menor temps possible, després de la firma del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Girona i l'aprovació del contracte d'obres».

El passadís de connexió

Els pressupost és d'1.690.285 euros i l'obra està adjudicada a Copcisa, que haurà d'executar els treballs en uns cinc mesos. Tal com consta en el conveni, el consistori pagarà l'enderroc del passadís que connecta les dues estacions (el denominat finger) i la instal·lació d'una marquesina que servirà per protegir els usuaris quan plogui.

La zona afectada ocupa 2,5 hectàrees entre la plaça Joan Brossa i la d'Europa. Els treballs cobriran la llosa amb uns setanta centímetres de terra, on s'hi plantarà vegetació i herba i s'hi posarà un sistema de rec. A més, es pavimentaran les voreres i zones de passeig amb peces de morter i hidràuliques, es rehabilitarà l'accés viari i la rotonda per a l'estacionament de vehicles des del carrer Canonge Dorca i s'habilitaran parterres.

També hi haurà la integració de les sortides d'emergència a nivell de superfície, es construirà una porta nova a l'estació del TAV -una demanda veïnal- i s'instal·larà un sistema de repetidors de radiofreqüència per a emissors portàtils utilitzats per Protecció Civil i Adif.

En paral·lel, s'executaran les instal·lacions de sanejament amb els col·lectors existents i s'enjardinarà la zona fora de la llosa amb arbres i arbusts. Així mateix, s'hi col·locaran papereres, bancs públics i fanals, a més d'una altra zona de jocs infantils amb terra de cauxú.