El pressupost, com sol ser habitual a la Diputació de Girona, va rebre el suport d’una àmplia majoria. ERC, el PSC i Independents de la Selva (IdS) es van sumar als vots de l’equip de govern de CiU i només s’hi va oposar el diputat de la CUP, Lluc Salellas. Els portaveus d’ERC, del PSC i d’IdS van voler deixar clar que aquests no són els pressupostos que ells farien però han agraït la mà estesa de l’equip de govern per acceptar aportacions de l’oposició, tot i que governen amb majoria absoluta i no necessitaven més vots.

També van ressaltar com a part positiva que incrementen les aportacions destinades a ajudar els ajuntaments i que plantegen canviar els criteris de les subvencions. En aquest sentit, però, han assegurat que aprofitaran per reclamar millores sempre que creguin convenient.

Crítica a les subvencions a dit

A l’altra cara de la moneda, però, van lamentar que no es destinin més recursos a acció social, a prevenció d’incendis o a habitatge. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, va lamentar que són uns pressupostos «continuistes» i que no inclouen cap partida que demostri que la Diputació de Girona liderarà «la desconnexió amb l’estat espanyol» durant el pròxim mandat. També ha exposat que l’equip de govern decideix apostar pel model de turisme i festivals, una proposta que està a les «antípodes» del que defensa la CUP.

A més, Salellas també ha criticat que el president pugui continuar atorgant subvencions «a dit», sense concurs públic. En el ple d’ahir també es va aprovar la plantilla i la relació de llocs de treball amb els vots a favor de CiU, PSC i IdS i l’abstenció d'ERC i la CUP.