L'associació de naturalistes de la Universitat de Girona, els Bitxacs de la UdG, va realitzar, fa uns dies, una acció de reciclatge de deixalles davant de la Biblioteca del Campus Montilivi.

La jornada va començar amb la recollida d'un total de dotze bosses d'escombraries amb les deixalles trobades a la zona boscosa del campus. Tenint en compte que l'objectiu de l'associació és l'educació ambiental, no es van limitar només a la recollida. El grup va generar una muntanya amb totes les deixalles davant de la biblioteca del campus juntament amb una pancarta on s'hi podia llegir: «El bosc no és cap deixalleria» i un seguit de bosses per fer el reciclatge.

Molt plàstic recollit

Un cop tot va ser classificat en plàstic, paper, vidre, orgànic i rebuig, es van deixar les bosses a les escales juntament amb la pancarta perquè tothom ho pogués veure. Finalment, una dada a tenir en compte és que els plàstics van ser una de les deixalles que es van recollir amb més quantitat, amb bastant diferència.

Aquesta acció s'emmarca en la campanya de reciclatge que estan duent a terme des de l'associació i el que pretén no és només que es recicli, sinó que vol anar més enllà.

En aquest sentit, recorden que reciclar és molt important però apunten que és només una part més del procés, ja que abans cal reduir sempre que sigui possible, reutilitzar com a segona opció i reciclar en darrer terme.

A més a més, també volen fer una crida a tota la comunitat universitària a fer un gest positiu pel medi ambient i a no llençar les deixalles al bosc, que «no és de ningú però és de tots».