n Ampli operatiu per retirar un rusc de vespa asiàtica a Sarrià de Ter. L'actuació es va fer el divendres al matí al carrer de les Lloses a l'altura del número 67. La retirada es va fer amb l'ajuda d'un camió cistella. Hi va participar una empresa de Torelló que es dedica a la retirada d'aquestes vespes i ho va fer amb la col·laboració de la Brigada Municipal de Sarrià de Ter i la Policia Local, segons va informar Ràdio Sarrià.

Per procedir a la retirada del rusc es va haver de tallar el carrer de les Lloses mentre es duia a terme l'extracció del rusc, per evitar riscos de picades als vianants, tot i que és una espècie depredadora natural de les abelles i no és especialment agressiva amb les persones.

Alguns dels residents de la zona havien avisat l'Ajuntament de Sarrià de la presència d'aquest rusc de vespes i van explicar que els agents forestals els havien indicat que l'anirien a treure i que, sobretot, no el toquessin. Després de molts de dies, el problema persistia perquè ningú havia retirat el rusc i uns quants veïns es queixaven que no podien obrir les finestres perquè no entressin a dins de casa.

La vespa depredadora asiàtica (Vespa velutina) té una aparença similar a la de les vespes autòctones de les quals es pot diferenciar pel fet de tenir una única franja groga i més ampla a l'abdomen. Mata moltes abelles i és un problema afegit en l'apicultura. Va arribar fa uns anys a Catalunya i s'està expandint ràpidament i provocant el despoblament de ruscos de vespes autòctones.