La infermera figuerenca Paula Codony, de 27 anys, i la psicòloga Míriam Comas, de 29 anys i de Torelló, van emprendre una aventura amb bicicleta el 28 de març, pedalant des de Girona fins al Japó. Dilluns de la setmana passada van aterrar a Barcelona, tornant en avió des de Tòquio.

En total, han estat vuit mesos i set setmanes fora de casa. "L´objectiu era arribar a Tòquio i ho vam poder aconseguir", relata Codony. A la capital japonesa, hi van estar cinc setmanes. Pel camí, van passar per moltes aventures. "Hem tingut molta sort; el món és més perillós del que sembla", continua explicant la cicloturista altempordanesa, que ja havia jugat a futbol amb el Llers i l´Empuriabrava femenins.

Precisament, Codony destaca les virtuts que té el cicloturisme: "Viatjar en bici t´obre moltes portes, la gent empatitza molt, té els braços molt oberts. La veritat és que el cicloturisme cada vegada va guanyant més popularitat arreu del món". Una altra característica que subratllen les dues joves és que aquesta "és una manera de viatjar més econòmica".

Durant el viatge cap a la terra del sol naixent, des que van sortir de Girona, van fer 14.000 quilòmetres - vuitanta diaris de mitjana- sobre les dues rodes. Van travessar fins a quinze fronteres i van passar per uns setze països. Les dues ciclistes van passar per moltes formes de vida diferents, al mateix temps que es van adonar de l´existència de diversos climes al llarg del món.