L'Ajuntament de Girona ha posat fil a l'agulla per posar en marxa dues noves parades de Girocleta. Una estarà situada al parc de Vista Alegre i l'altre al carrer riu Freser, al barri de Sant Pau. L'objectiu és que puguin entrar en funcionament durant el primer trimestre de l'any vinent, segons ha apuntat el tinent d'alcaldia de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà.

La que està més avançada en la tramitació administrativa és la que s'ha d'instal·lar en una cantonada del parc de Vista Alegre, a tocar del a comissaria dels Mossos d'Esquadra, sobre el paviment vermell de la vorera que ressegueix el parc. Actualment ja hi ha ancoratges per a les bicicletes de particulars, que es desplaçaran uns metres més enllà de la plaça. El projecte serà possible gràcies a la votació dels pressupostos participats del barri, ja que els veïns que van participar-hi van votar per aquesta opció en primer terme. El cost serà aproximadament d'uns 30.000 euros, inclosa l'obra civil, el tòtem informatiu amb una pantalla i els ancoratges.

La segona parada estarà situada a la placeta que hi ha al carrer riu Freser, en el tram entre els carrers Sant Isidre i Santiago. La idea, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, és executar una actuació urbanística on es guanyarà espai per a la plaça ja existent.

Un tram de carretera anul·lat

La intervenció, que permetrà col·locar una parada de Girocleta a la zona, es farà aprofitant que es tallarà per sempre tot aquest tram de carrer per eixamplar la plaça i recuperar espai públic per a la ciutadania. La circulació de vehicles que ara passa per aquest tram de carrer Freser quedarà desviada als carrers de l'entorn. Tot plegat s'ha d'acabar de consensuar en reunions amb els veïns.

Un cop entrin en funcionament aquestes dues noves parades de Girocleta, la ciutat tindrà ja divuit estacions repartides pel terme municipal. El servei de la Girocleta, ha superat aquest any les 2.000 persones usuàries. A meitat d'any, el nombre de persones abonades era de 2.053.