Aquesta setmana ha començat la segona fase de les obres d'urbanització de la plaça del Pallol de Girona, que inclourà actuacions a la zona que comprèn l'espai situat entre l'antic carrer de la Mora i el Teatre Municipal. L'Ajuntament preveu que les obres tinguin una durada màxima de tres mesos i s'han adjudicat a l'empresa Salvador Serra SA per 92.686 euros (IVA inclòs).

Aquesta actuació preveu, bàsicament, el perllongament dels paviments de la primera fase fins al carrer Nou del Teatre. Es farà servir paviment de pedra vella per a la zona més propera als habitatges i paviment de formigó rentat amb tires de pedra a l'espai més proper al lateral del Teatre Municipal. Entre aquestes dues franges, es plantarà una filera d'arbres.

El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, ha explicat que amb aquesta nova actuació el consistori compleix amb el compromís adquirit quan es va iniciar la primera fase del projecte, amb l'objectiu de dignificar tot l'espai de la plaça del Pallol «i adequar-la a la mobilitat dels veïns i les necessitats que s'hi generen».

La plaça del Pallol es troba situada al Barri Vell, darrere dels edificis de l'Ajuntament i del Teatre Municipal. Està format per l'espai resultant de l'enderroc de l'illa d'habitatges número 255, previst en el Pla Especial del Barri Vell, entre els antics carrers de Mora i de Talarn, i pel pati posterior a l'antic Hostal del Centre, que actualment forma part de l'edifici de l'Ajuntament. En el subsòl es troba un aparcament que va comportar anys d'obres, fet que va obligar a refer la plaça.

La primera fase d'actuacions a la plaça del Pallol, que era la principal, abastava tot l'espai entre el carrer de Sant Josep i l'edifici consistorial i es va acabar el novembre de l'any 2015.