La Policia Municipal de Girona ha retirat 620 productes en dos mesos de botigues de la ciutat en el marc de la campanya ´Joguina segura´, que s´ha fet per tercer any coincidint amb les festes de Nadal. L´objectiu principal d´aquest dispositiu, del 14 de novembre del 2016 al 13 de gener del 2017, ha estat inspeccionar botigues de venda de joguines i botigues anomenades multipreus per comprovar que els productes a la venda complien els requisits mínims d´etiquetatge i seguretat establerts per la legislació vigent. En total s´ha inspeccionat 33 botigues i s´han aixecat 47 actes. 13 van ser fetes en segones inspeccions a alguns establiments en els quals ja s´havien detectat incompliments de la normativa i 1 es va fer per destrucció de material que no complia els requisits.

Dels 620 productes retirats, 550 no complien, segons la policia, amb la normativa europea en matèria d´etiquetatge (CE). 70 més, indiquen les mateixes fonts, no incloïen un idioma oficial del país. D´aquestes joguines, una part es va retornar al proveïdor, una altra part va ser corregida pel que fa a les deficiències d´etiquetatge i una darrera part va ser retirada definitivament de l´establiment per ser destruïda amb l´autorització voluntària dels responsables.

La tinenta d´alcaldia i regidora d´Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l´Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, s´ha mostrat molt satisfeta amb els resultats de la campanya perquè, comparant-la amb edicions passades, hi ha hagut una "disminució molt notable" de joguines que s´han hagut de retirar del mercat per manca d´etiquetatge correcte. El 2015 es van inspeccionar 20 botigues i es van retirar 926 joguines del mercat, mentre que el 2014 es van inspeccionar 9 botigues i se´n van retirar 2.687.

Pel que fa a la inspecció administrativa dels establiments, que s´ha dut a terme també en el marc de la campanya, cal assenyalar que tres botigues no tenien el rètol de l´horari visible des de l´exterior i en tots tres casos aquest fet va ser corregit pel responsable de l´establiment a petició dels agents. Durant els dies que ha durat la campanya els agents han repartit tríptics informatius a totes les botigues de venda de joguines explicant la normativa que cal complir amb la venda de joguines.