La fira de l'esport, que se celebra demà i demà passat al Palau de Fires de Girona, ja escalfa motors i ha fet públics els horaris de les activitats que s'hi portaran a terme. Les ponències seran un dels punts forts de la fira i comptaran amb alguns esportistes de renom, com és el cas de Núria Picas, campiona de l'Ultra Trail World Tour durant el 2014-2015, que parlarà diumenge a les dotze del migdia; o Xavi Verdaguer, fisioterapeuta i divulgador científic, que serà al Palau de Fires diumenge a les cinc de la tarda. També farà una conferència Pep Marí, cap del departament de psicologia del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, que serà a Girona dissabte a les sis de la tarda. També Inés Arreghini, propietària de l''empresa Arregon Pilates Equipment (dissabte a les dotze del migdia), i el fisioculturista Paco Mula (dissabte, a 2/4 de dues del migdia).

La fira, batejada com 17000 Sports, està impulsada per Dani Gual i Javi Salamero, responsables d'AKcelona i tenen el suport de Volcano Grup com a partner i soci virtual del projecte.

Expositors d'empreses i entitats

A banda de les ponències, la fira multiesportiva comptarà amb una exposició comercial que aplegarà més d'una cinquantena d'empreses, clubs i entitats de diverses tipologies i modalitats esportives, i institucions públiques. Alguns dels expositors han preparat una gran varietat d'activitats i accions que fomentaran la participació de tota la ciutat. Per exemple, hi haurà una cursa popular no competitiva que organitzarà Esports Parra amb sortida i arribada a l'entorn del recinte firal. Es farà diumenge, a les deu del matí. Dies abans de la cursa s'han fet dos entrenaments populars. També hi haurà un torneig de pàdel a càrrec de X3 Club Padel and Fitness, que ja ha començat les seves fases prèvies. La fira també inclou exhibicions de fitness i culturisme, així com una masterclass de zumba, crossfit i pilates, una exhibició de Kangoo i de condicionament físic a càrrec de Ruth Vela, i simuladors de realitat virtual de motociclisme, entre d'altres.

El preu de l'entrada al recinte firal serà de 2,5 euros, però els que pertanyin a un club o empresa col·laboradora tindran un preu reduït i podran accedir al recinte per dos euros. Per als menors de setze anys, l'entrada serà gratuïta. Diari de Girona és un dels col·laboradors oficials d'aquesta fira.

Turisme Esportiu

La Fira 17000 Sports, obrirà les portes a les deu del matí fins a les vuit del vespre els dos dies, i neix com a resposta a l'increment dels darrers anys de la població que practica esports habitualment, tal com va comentar fa uns dies Javi Salamero. L'objectiu de la mostra és fomentar la pràctica de l'esport de forma transversal. Precisament la ciutat de Girona ha aconseguit el prestigiós segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE). En aquest sentit, la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, va recordar que la ciutat aposta per la cultura esportiva i que esdeveniments com aquest la posicionen encara més com a destinació de turisme esportiu.

L'esdeveniment té el suport com a patrocinador oficial de Montepío i d'Autopodium Girona, que tindrà el vehicle Nou Amarok exposat a la mateixa fira com a novetat, a més d'altres models i on tots els clients que vulguin podran fer una prova dinàmica durant la setmana posterior a la celebració de la Fira.