Fira de Girona acollirà del 6 al 8 de febrer el primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals. En la trobada, anomenada #wasteinprogress, dotze ciutats d'arreu del món amb percentatges de recollida selectiva superiors als 50% explicaran les seves estratègies per a implementar-la. Més de 400 persones d'institucions, ajuntaments i empreses catalanes i espanyoles assistiran cada dia a les jornades, que també potenciaran el networking. L'objectiu és debatre i analitzar conjuntament solucions innovadores i efectives en la recollida de residus municipals.

Les ciutats que exposaran els seus projectes són Seül (Corea del Sud), Munic (Alemanya), Milà (Itàlia), Adelaida (Austràlia), San Franciso (EUA), Anvers (Bèlgica), Tallinn (Estònia), Cardiff (Regne Unit), Ljubljana (Eslovèna), Parma (Itàlia), Imola (Itàlia) i Sanremo (Itàlia).

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que Girona, que té l'índex més elevat de recollida selectiva entre les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants, vol liderar el coneixement de la gestió de residus en l'àmbit català i convertir-se en un referent en la qüestió. A més, ha assegurat que des del consistori prendran bona nota de les propostes que s'exposin en el Fòrum per veure si es poden implementar a la ciutat.