El Jutjat mercantil de Girona ja ha posat data per a la nova junta de creditors que ha de determinar el futur del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). La vista serà el 30 de març a les deu del matí. El magistrat del Jutjat mercantil, Hugo Novales, ja ha advertit les parts que aquesta serà l'última oportunitat per poder formalitzar un conveni entre el parc i l'Estat per a la devolució del deute. El passat 26 de gener, el magistrat va accedir a concedir una tercera pròrroga. Tanmateix, no es va estar de renyar els responsables del parc per ser «poc seriosos» i anar un cop més al jutjat a demanar més temps. L'advocat del complex va demanar dos mesos per poder «formalitzar» un acord amb el Ministeri d'Hisenda. El magistrat ha respectat la petició i ha fixat la nova junta de creditors per al 30 de març.

Tres suspensions

Des del passat setembre, la vista s'ha suspès en tres ocasions a petició expressa del parc per tenir més temps per negociar amb l'Estat, a qui deu 27,6 milions. En totes les ocasions, l'advocada de l'Estat no s'ha oposat a la petició i això ha facilitat que el magistrat s'avingués a concedir una pròrroga.

Ara bé, en la darrera junta de creditors -que estava fixada pel 26 de gener- el magistrat Hugo Novales va indicar que «les promeses que se m'han fet s'han incomplert sistemàticament, això no és seriós i estem com el primer dia, sense cap compromís real», va insistir Novales.

El rector de la UdG i president del patronat del parc, Sergi Bonet, va assegurar que treballarien «fins al darrer minut» per poder salvar el parc i demanar a les administracions que «es posessin les piles». Segons defensa, aquests dos mesos han de servir per formalitzar els acords de la Diputació i la Generalitat, que aportaran 6 milions d'euros i 5 milions respectivament per comprar part dels edificis Narcís Monturiol i ICRA.

També va avançar que demanarien una nova reunió amb el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández, per tractar aquests aspectes formals i saber exactament com han de concretar l'acord. L'objectiu és arribar al 30 de març amb un conveni ja tancat i poder passar pàgina després de més de dos anys d'incerteses.