Els Mossos d'Esquadra han detingut un noi de 23 anys i veí de Salt per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat i robatori amb violència. La detenció s'ha fet aquest divendres al barri de Can Gibert del Pla de Girona i els agents han evitat que abordés una altra víctima per darrere en una terrassa just abans d'agafar-lo. Tenia una mà amagada al darrere de forma sospitosa i els dos agents han intervingut de seguida i li han tret un ganivet de grans dimensions.

El noi ha posat molta resistència mentre amenaçava els agents de matar-los també els ha colpejat. Feia dos dies que ja l'havien detingut per abordar amb la cara emmascarada un menor que va aconseguir escapar i just ahir havia quedat en llibertat.

Durant el forcejament, el noi ha amenaçat els mossos tot dient "deixeu-me fills de puta que si no us mato" i s'ha enfrontat a ells, amb empentes, cops i fins i tot escopinades.

Els dos agents, que finalment han aconseguit reduir-lo i emmanillar-lo, han patit ferides lleus. El detingut és un noi de 23 anys, nascut a la República Dominicana i veí de Salt, acusat d'un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat i un altre de robatori amb violència. Aquest divendres està pendent de passar a disposició del jutjat d'instruccions en funcions de guàrdia de Girona.

Es dóna el cas que aquest mateix noi ja va ser detingut fa dos dies pels Mossos d'Esquadra per un fet similar i posteriorment va quedar en llibertat. Concretament se'l va detenir com a presumpte autor d'un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa.

Els fets van succeir el dia 1 de febrer a les set del matí al barri de Sant Narcís. Un jove menor d'edat estava caminant per anar a buscar l'autobús quan es va adonar que algú el seguia. En un moment donat va veure que el sospitós es posava una màscara de la pel·lícula de por 'Scream' i que s'abraonava sobre ell. El menor va arrencar a córrer i just al girar en un carrer es va trobar una patrulla dels mossos que feia tasques de prevenció.

El menor va explicar el que li acabava de passar i els policies van iniciar una recerca per localitzar l'autor. Al cap d'una estona, una patrulla de paisà va trobar-lo a dins d'un bar del carrer Orient a Girona. Els mossos van veure que sortia del lavabo amb una màscara igual que la que havia descrit el menor. Seguidament, el van identificar i a dins dels serveis van localitzar un ganivet de grans dimensions amagat a dins d'uns guants.

Després de fer diverses comprovacions, el noi va acabar detingut com a presumpte autor d´un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. Ja tenia nombrosos antecedents per fets similars i el 2 de febrer va passar a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

I l'endemà de quedar en llibertat l'han tornat a detenir aquest divendres com a autor d'un robatori amb violència per uns fets que van ocórrer el 31 de gener. El detingut, que anava amb bici, va abordar un home per darrere, el va fer caure, li va donar un cop de puny i li va estirar els cabells per després robar-li el mòbil. Des de llavors que hi havia oberta una investigació per enxampar-lo. Posteriorment, se l'ha pogut relacionar amb els altres fets delictius esmentats.

Text